12/11/2011 (18:58)

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ηλυσιακός ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος, επικρατώντας του Αμαρουσίου με 62-60. Παρά τα πολλά τους λάθη (23 έναντι 15) οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι στις τελευταίες στιγμές και με πρωταγωνιστές τους Τόντις και Χάρτινγκ που πέτυχαν σχεδόν τους μισούς πόντους (16 και 14 αντίστοιχα), πήραν το ροζ φύλλο. Το Μαρούσι πάλεψε, έχοντας τους Κόμματο, Έλεγκαρ και Γκαγκαλούδη με διψήφιο αριθμό πόντων.
Με τον κόσμο στο πλευρό του και με διάθεση να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, ο Ηλυσιακός ήταν δεδομένο ότι θα ξεκινήσει τον αγώνα δυνατά, απέναντι στο Μαρούσι, που αναητεί την ταυτότητά του.

Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να πάρουν σαφές προβάδισμα οχτώ πόντων (11-3 στο 3′) χάρη σε τρίποντο του Τόντιτς, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 13 πόντους. Στην αντίπερα όχθη, το Μαρούσι προσπαθούσε επιθετικά κυρίως με τους Έλεγκαρ και Κόμματο, όμως η προσπάθειες τους δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Ηλυσιακό, ο οποίος έκλεισε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 10 πόντων (22-12).

Οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και η αντεπίθεση ήρθε από τα 6.75. Με επιμέρους σκορ 13-3 μέσα σε έξι λεπτά και πρωταγωνιστή τον Νέστορα Κόμματο που πέτυχε 3/4 τρίποντα σε εκείνο το διάστημα, ισοφάρισαν και πρόσφεραν “πονοκεφάλους” στους Ιλισιώτες. Μάλιστα, η ομάδα του Νίκου Λινάρδου πέρασε και μπροστά με 30-29, όμως δύο βολές του Τόμπσον λίγο πριν το ημίχρονο, έβαλαν τον Ηλυσιακό σε θέση οδηγού με 31-30

Το άγχος και των δύο ομάδων για τη νίκη ήταν εμφανές στην τρίτη περίοδο, αφού επιδόθηκαν σε αρκετά άστοχα σουτ. όσο για το σκορ, ο Ηλυσιακός κρατούσε το υπέρ του προβάδισμα, το οποίο ωστόσο δεν ανέβηκε πάνω από τέσσερις πόντους, μέχρι την τελευταία φάση της τρίτης περιόδου, όταν ο Ακεψιμαϊδης έπειτα από ασίστ του Κόμματου έκανε το 43-42.

Με τέσσερις πόντους του Νίκου Χατζή και ένα τρίποντο του Χάρντιγκ, ο Ηλυσιακός ξεκίνησε το τελευταίο μέρος του αγώνα με ένα 7-0 σερί, όμως ο Γκαγκαλούδης με τρίποντο κράτησε το Μαρούσι κοντά (49-46), εφτά λεπτά πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν εκ νέου στον πόντο, όμως άλλο ένα ξέσπασμα των Ιλισιωτών, με τους Τόμπσον και Χάρτινγκ τους έδωσε αέρα έξι πόντων στο 36′ (54-48).

Ο Κόμματος συνέχισε να δίνει επιθετικές λύσεις στην ομάδα του και με το τέταρτο του τρίποντο έκανε το 54-51, όμως οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με πλεονέκτημα πέντε πόντων (58-53). Για άλλη μια φορά όμως ο Κόμματος μείωσε στους τρεις και έδωσε δραματικό χαρακτήρα στον αγώνα. 15” πριν το φινάλε οι δύο ομάδες δέχτηκαν από μία τεχνική ποινή (Αποστολίδης, Κόμματος). Το σκορ έγινε 61-56 υπέρ του Ηλυσιακού, όμως το Μαρούσι δεν τα παράτησε.

Με καλάθια των Ακεψιμαϊδη και Έλεγκαρ μείωσε στο καλάθι (62-60), ενώ στη συνέχεια ο Τόντιτς αστόχησε και στις δύο βολές στο φάουλ που του έγινε. Ο Έλεγκαρ πήρε το ριμπάουντ, ο Δεμερτζής επιχείρησε το τρίποντο, το οποίο ήταν άστοχο και το ροζ φύλλο πήγε στον Ηλυσιακό

Διαιτητές: Καρακατσούνης – Μπίτης – Ανδρικόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 22-12, 31-30, 42-43, 62-60.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Φλεβαράκης): Σπανός, Ματαλόν, Παπανικολόπουλος, Τόντιτς 16 (1), Χάρντινγκ 14 (1), Χατζής 9, Αποστολίδης 5, Τόμπσον 10 (1), Χολ 4, Κασελάκης, Γαλιώτος 4.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Λινάρδος): Δεμερτζής 7 (1), Νικολαϊδης, Ακεψιμαϊδης 6, Έλεγκαρ 12. Χαριτόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 11 (2), Κογιαντίνοβιτς, Κόμματος 20 (4), Καλογιαννίδης.