Ο ΣΕΠΚ πραγματοποίησε τοπικό σεμινάριο στην Πάτρα στο πλαίσιο του All Star Game. Αρκετοί προπονητές, τόσο από την αχαϊκή πόλη, τις γειτονικές περιοχές αλλά και την Αθήνα έδωσαν το παρών, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες ομιλίες των Τάκη Πετρόπουλου, Θανάση Παπαχατζή και Γιάννη Χριστόπουλου.

Ένα σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησε και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος λαμβάνοντας μάλιστα και το σχετικό δίπλωμα που λαμβάνουν κάθε φορά στα σεμινάρια του ΣΕΠΚ.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης την καθιερωμένη αναμνηστική πλακέτα στους ομιλητές Τάκη Πετρόπουλο και Δημήτρη Κοτσίρη, ενώ στο σεμινάριο βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ αποτελούμενη από τους Παπανικολόπουλο, Καλαμπόκη και Καλαϊτζή.
 
Την αυλαία του σεμιναρίου άνοιξε ο Τάκης Πετρόπουλος, ο οποίος ανέλυσε “ατομική προπόνηση νεαρών παικτών” παρουσιάζοντας ένα εξειδικευμένο στις μικρές ηλικίες πλούσιο ασκησιολόγιο. Στην ομιλία του συμμετείχε και ο γυμναστής του Απόλλωνα Πατρών, Δημήτρης Κοτσίρης, ο οποίος μέσα από ειδικές ασκήσεις ανέλυσε τους τρόπους “βελτίωσης των φυσικών ικανοτήτων νεαρών αθλητών”.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβε ο Θανάσης Παπαχατζής, ο οποίος με την μεγάλη του εμπειρία ανέλυσε την “επίθεση συνέχειας εναντίον Man to Man με βάσει τη διεισδυτική ντρίμπλα”. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τον πρώην προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, Γιάννη Χριστόπουλο να μιλάει για την “άμυνα στο pick n roll”.
 
“Έγινε ένα σεμινάριο υψηλού επιπέδου με τους ομιλητές να καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες αναφερόμενοι από επίπεδο ακαδημιών μέχρι Α1. Η συμμετοχή στο σεμινάριο ήταν μεγάλη με αρκετούς προπονητές κι όχι μόνο να δίνουν το παρών αποδεικνύοντας ότι η πόλη της Πάτρας αγαπάει το μπάσκετ και θέλει να εμβαθύνει στα μυστικά του αθλήματος” είπε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΠΚ Θόδωρος Μπολάτογλου, ο οποίος συμπλήρωσε:

“Ήταν για όλους πολύ ευχάριστο ότι στο γήπεδο βρέθηκαν προπονητές από τις τριγύρω περιοχές αλλά και από την Αθήνα δείχνοντας ότι ο Έλληνας προπονητής δίνει μεγάλη σημασία στην επιμόρφωση του. Για τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ολοκληρώθηκε ένα άκρως επιτυχημένο τοπικό σεμινάριο”.

Πάτρα, αποστολή