Θυμηθείτε τα ονόματα, ξεχάστε το σκορ (104-80). Κάποια από τα παιδιά των ομάδων U21 και U18, που άνοιξαν τη γιορτή του μπάσκετ, είτε βρίσκονται ήδη στην κεντρική σκηνή του αθλήματος, είτε προετοιμάζονται.

Στο μέλλον θα μας απασχολήσουν, θα είναι πρωταγωνιστές των ελληνικών (και όχι μόνο) ομάδων, θα είναι οι σταρ του σπορ. Σαν αυτούς που θα δούμε αύριο να στήνουν τον δικό τους χορό στο κλειστό της Περιβόλας (κλειστό του Απόλλωνα, όπως το λένε οι Πατρινοί).

Το θέαμα ήταν χορταστικό, το κέφι και η διάθεση για μπάσκετ χωρίς σκοπιμότητα, για παιχνίδι και όχι για αγώνα, το έβλεπε κανείς στα πρόσωπα των “μικρών“, που έκαναν μεγάλα πράγματα.

Κάρφωσαν, έτρεξαν, μοίρασαν κοψίματα, διασκέδασαν, το χάρηκαν, μπήκαν στο πνεύμα του All Star Game. Κρίμα που δεν δόθηκε η σχετική άδεια (από συνδικαλιστές και ΕΡΤ) για να μπει κι ο κόσμος στο κλίμα, να μην κλείσει η μετάδοση με το σφύριγμα της λήξης, να ακούσουμε τους πρωταγωνιστές να μιλάνε.

Το αποτέλεσμα δεν έχει -φυσικά- την παραμικρή σημασία. Η συμμετοχή στη γιορτή, το γεγονός ότι ήταν στην Πάτρα και αποτέλεσαν μέρος του διήμερου γλεντιού είναι αυτό που θα μείνει σε όλους.

Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που την αυλαία άνοιξαν οι παίκτες των μικρότερων Εθνικών ομάδων. Παίκτες που (οι περισσότεροι) κάνουν ήδη τα πρώτα τους βήματα -άλλοι λίγο πιο σταθερά, άλλοι λίγο πιο… διστακτικά- στα παρκέ της Α1.

Κι επειδή ακριβώς το σκορ δεν έχει καμιά σημασία, πολυτιμότερος παίκτης της συνάντησης αναδείχθηκε ο “ηττημένοςΛευτέρης Μποχωρίδης.

Διαιτητές: Βαρδάλος – Μπούσιας – Δαρλαμήτσος.
Τα δεκάλεπτα: 22-27, 48-54, 77-70, 104-80.
UNDER 21 (Μαρμαρινός): Βελισσαρίου, Λαρεντζάκης 17 (2), Κατσίβεις 9 (1), Αντωνάκης 5 (1), Σπανός, Μολφέτας 7 (1), Χρυσικόπουλος 12, Ζούμπος 10 (2), Κανονίδης 11, Μελισσαράτος 4, Μοντσενίγος 14 (4), Καββαδάς 15.
UNDER 18 (Ρακιτζής): Μποχωρίδης 20 (4), Πιεβάλιτσα, Τολιόπουλος 11 (2), Δίπλαρος, Αμπάρας 2, Βεζένκοφ 6 (2), Αγραβάνης 15 (1), Σλαφτσάκης 16, Μήτσιαλος 2, Οικονομόπουλος 4 (1), Παπαγιάννης 2.

Πάτρα, αποστολή