Ένα γήπεδο γεμάτο κόσμο, χωρίς άδεια καρέκλα.
Ένα γήπεδο γεμάτο παίκτες διατεθειμένους να διασκεδάσουν, αλλά και να προσφέρουν διασκέδαση.

Ένα γήπεδο γεμάτο χορευτικά, από τον δήμο της Πάτρας, αλλά και από χαριτόβρυτες υπάρξεις.

Ένα γήπεδο που χόρευε στον ρυθμό του Μπρεντ Πέτγουεϊ, όταν ο Αμερικανός του Ρεθύμνου τραγούδησε στα ελληνικά το “Φωτιά με φωτιά” του Πάνου Κιάμου. Κι ας τον έκραζε ο Άκης Καλλινικίδης (“ουδεμία σχέση είχαμε με το τραγούδι. Το ώρες ώρες είχαμε κάνει πρόβα” έγραψε στο facebook)…

Ένα γήπεδο γεμάτο… σοκολάτες.

Αν δεν ζήσεις Αποκριές στην Πάτρα δεν μπορείς να καταλάβεις την αξία του καρναβαλιού. Αν δεν ζήσεις από μέσα ένα All Star Game δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το μπάσκετ είναι γιορτή, δεν είναι πόλεμος. Εξαιρείται ο… σοκολατοπόλεμος!

Το φετινό παιχνίδι των “αστεριών” του μπάσκετ ήταν από τα καλύτερα που έχουμε ζήσει. Βοήθησε, χωρίς άλλο, η πόλη, το κλίμα του καρναβαλιού, ο κόσμος που δεν χρειάζονταν παρότρυνση για να μπει στο παιχνίδι, βοήθησαν οι παίκτες που δεν δίστασαν (με πρώτο και καλύτερο τον Πέτγουεϊ, αλλά και τον άτυχο Σχορτσιανίτη) να τσαλακωθούν.

Ακόμα κι ο παραδοσιακά σοβαρός Χριστοδούλου μπήκε στο κλίμα και έστω για μια στιγμή (ένα μικρό βήμα γι’ αυτόν, ένα μεγάλο για τη… διαιτησία) έκανε πλάκα στους παίκτες. Και στο τέλος οι μασκότ (Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Ρεθύμνου, Κολοσσού) τον… απήγαγαν, 15 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Έγινε κι αγώνας, το μαρτυρούν οι 256 πόντοι που μπήκαν. Αναστέναξαν τα καλάθια από τα καρφώματα, από τις εμπνεύσεις. Οι “ξένοι” νίκησαν, σ’ ένα ματς που έχασαν μόνο οι τηλεθεατές, καθώς All Star Game χωρίς σχολιασμό είναι όχι απλά μισό θέαμα, αλλά εκνευριστικό. Γι’ αυτό θα γράψουμε αύριο

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Παναγιώτου – Διαμαντής.
ΕΛΛΗΝΕΣ (Πεδουλάκης – Μαρκόπουλος): Χαραλαμπίδης 2, Γιάνκοβιτς 4, Αντετοκούμπο Γ. 8, Αντετοκούμπο Θ. 18, Μπράμος 8, Παππάς 10 (2), Σλούκας 2, Παπανικολάου 15, Παπαδόπουλος 24 (1), Διαμαντίδης 6 (2), Πρίντεζης 11 (1), Σπανούλης 7 (1), Τσαϊρέλης, Σχορτσιανίτης.
ΞΕΝΟΙ (Μπαρτζώκας – Σφαιρόπουλος): Στόγκλιν 12 (2), Χαντ 9 (3), ΜακΚόλουμ 13 (2), Μασιούλις 2, Μίλμπουρν 10, Ούκιτς 18 (4), Λό 6, Λάσμε 4, Γκραντ 6, Γκιστ 12, Πέτγουέι 26 (1), Χάινς 13 (1).