Ο Ρικ Πιτίνο ψηφίστηκε να είναι ένας από τους προπονητές των ομάδων του All Star Game, αλλά τελικά δεν θα δώσει το παρών στο ματς ανάμεσα στις Team Calathes και Team Maciulis που θα διεξαχθεί στις 9/2 (16:30), στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου «Δύο Αοράκια», όπως αποκάλυψε το Sportime.gr.

Μάλιστα σύμφωνα με το sportime βρέθηκε ήδη ο αντικαταστάτης του, ο οποίος θα είναι ο προπονητής του Ηφαίστου Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Ο ΕΣΑΚΕ επιβεβαίωσε πριν λίγο τις πληροφορίες αυτές και έβγαλε και σχετική ανακοίνωση.

Ο Πιτίνο δεν θα μπορέσει να βρεθεί στην μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, καθώς πρέπει να βρίσκεται εκείνο το διάστημα στις ΗΠΑ και έτσι δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Κρήτη για να δώσει το παρών στο All Star Game. Ετσι στην θέση του θα πάει στο All Star Game ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους Ελληνες προπονητές και ειδικά φέτος δίνει… ρέστα με την μεγάλη πορεία που κάνει ο Ήφαιστος.

Ο λόγος της απουσίας του Αμερικανού κόουτς είναι το γεγονός πως εκείνος θα βρίσκεται στις ΗΠΑ και έτσι δεν θα καταφέρει να ταξιδέψει στην Κρήτη. Τη θέση του θα πάρει ο τεχνικός του Ηφαίστου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, τον οποίο ο Αμερικανός εκτιμά και τον θέλει δίπλα του και στην Εθνική ομάδα.

Ο Ρικ Πιτίνο έτσι δεν θα κάνει το back to back σε παρουσίες στο ελληνικό All Star Game μετά την περσινή σεζόν, όπου μαζί με τον Ντέιβιντ Μπλατ κάθισαν στον πάγκο της ομάδας των ξένων στην μεγάλη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ.

Μέσα σε όλα, ο Βασίλης Καββαδάς θα πάρει την θέση του τραυματία Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Η Οργανωτική Επιτροπή του 24ου EKO All Star Game ανακοινώνει τις εξής αλλαγές στις ομάδες του Κεντρικού Αγώνα Team Calathes – Team Maciulis, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (9/2, 17:00) στο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου «Δύο Αοράκια»:

* Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος του Ηφαίστου Λήμνου θα αντικαταστήσει τον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Μετά την αντικατάσταση του Πιτίνο και σύμφωνα με την ψηφοφορία του κοινού για τους προπονητές, την Team Calathes θα καθοδηγήσουν οι Ηλίας Παπαθεοδώρου της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος του Ηφαίστου Λήμνου και την Team Maciulis οι Μάκης Γιατράς του Προμηθέα, Βαγγέλης Ζιάγκος του Ρεθύμνου Cretan Kings.

* Ο Βασίλης Καββαδάς του Ηρακλή παίρνει την θέση του τραυματία Παναγιώτη Βασιλόπουλου του Περιστερίου Winmasters στην Team Calathes».