Το Ρέθυμνο μπορεί να άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της περασμένης περιόδου, κρατώντας επί της ουσίας τον ελληνικό του κορμό, πρόσθεσε όμως αρκετούς ποιοτικούς Αμερικανούς και τώρα βρίσκεται σε διαδικασία να γίνει ομάδα από τον Νίκο Βετούλα.

Τα πρώτα συμπεράσματα βέβαια ήταν αρκετά θετικά με την ομάδα να δίνει το πρώτο της φιλικό για φέτος κόντρα στο Ηράκλειο και ο Νίκος Βετούλας είδε όσα ήθελε, κυρίως από τους ξένους, με τον Μούντι να κερδίζει το ενδιαφέρον όλων με τους 16 πόντους που πέτυχε.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 41-31, 64-49, 85-65.
Ρέθυμνο: (Νίκος Βετούλας): Χριστοδούλου 12(2), Ντάνιελς 11(1), Γκούντγουιν 9, Δραγάτης 4, Μέντλοκ 7(2), Κώττας 3, Ράιτ 7, Μούντι 16(2), Ρόμπερτσον 10(2), Θεοδωρίδης 6(2).
Ηράκλειο: (Γιώργος Μακράκης): Λάκκας 11(1), Μαραγκουδάκης, Μποχωρίδης 9(1), Παπαδάκης 6, Λιανός 11(1), Πρωτογεράκης, Γουμενάκης, Χάλαρης 8(2), Σταμπουλής 12, Κίτσος 3(1), Πετράκης 5.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ρεθύμνου, Νίκος Βετούλας, δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι που το χρειαζόμασταν μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας, ώστε να μπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Σίγουρα είδαμε κάποια πράγματα που μας ικανοποίησαν και κάποια όχι. Είναι πολύ νωρίς για οτιδήποτε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς. Σίγουρα η διάθεση των παιδιών ήταν κάτι που μας ικανοποίησε. Τώρα μπροστά μας έχουμε το δυνατό τουρνουά στη Θεσσαλονίκη όπου θα αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες και θα δούμε τις αδυναμίες μας. Δυστυχώς δεν θα έχουμε τους Γιαννόπουλο και Παναρετάκη, με το ροτέισον να είναι περιορισμένο, ενώ τα καινούρια παιδιά θα αντιμετωπίσουν ομάδες που θα βρουν μπροστά τους στο πρωτάθλημα».