Δεν δείχνει να εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο η χρονιά για το Ρέθυμνο, το οποίο μετά τη νίκη στην πρεμιέρα μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες, με αποτέλεσμα ο προβληματισμός να είναι υπαρκτός στον Θανάση Σκουρτόπουλο και στο τεχνικό του επιτελείο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι παίκτες που την πληρώνουν είναι οι ξένοι, και έτσι παρελθόν από την ομάδα της Κρήτης αναμένεται να αποτελέσει ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ (2,10 – 28 ετών), ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν πέρυσι με τον Πανιώνιο, αλλά σε πέντε παιχνίδια οι 6,8 πόντοι και τα 3,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, δεν δείχνουν να μπορούν να κρατήσουν τον Ρώσο στο «Μ.Μερκούρη».

Ο παίκτης που βρίσκεται ψηλά στην λίστα είναι ο Σενεγαλέζος σέντερ, Μπάμπα Φολ (Bamba Fall, 2,17 – 29 ετών), ο οποίος αγωνίζεται στο Κόσοβο με την Σιγκάλ Πρίστινα, έχοντας σε τρία παιχνίδια 9,3 πόντους (72,2 % στα δίποντα), 8,3 ριμπάουντ και 1,7 κοψίματα. Ο Φολ αγωνιστικέ για τρία συνεχόμενα χρόνια στην Εσθονία, και την Κάλεβ Ταλίν, και την περίοδο 2012-2013 ήταν πρώτος σε ριμπάουντ και κοψίματα στο πρωτάθλημα της βαλτικής χώρας. Πέρυσι αγωνίστηκε με την Ρίγα στην Λετονία, ενώ έδωσε και 9 παιχνίδια στο Eurocup, έχοντας 8,6 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 2 κοψίματα κατά μέσο όρο, όπου ήταν και πάλι πρώτος στην εν λόγω στατιστική κατηγορία.