Την καλύτερη άποψη για την νέα του ομάδα, είχε ο Χάρης Γιαννόπουλος, βρίσκοντας την ευκαιρία να επιστρέψει στην Ελλάδα μέσω του Ρεθύμνου. Ο 26χρονος φόργουορντ, ανέλυσε τους λόγους του επαναπατρισμού του, καθώς και τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το ισπανικό πρωτάθλημα. Τέλος, αναφέρεται στην Εθνική Εφήβων και όσα είχε καταφέρει ο ίδιος στην ηλικία τους, ενώ μιλάει και για τους στόχους των κρητικών στην επόμενη Basket League.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94.6:

Για το Ρέθυμνο: «Την ομάδα την ξέρουμε όλοι, έχει ένα ιδιαίτερο στιλ. Είναι ομάδα-οικογένεια, ομάδα-πρότυπο και ιδανική για κάθε παίκτη. Ο πρόεδρός της είναι πάντα δίπλα στο σύλλογο και τους αθλητές. Το Ρέθυμνο ξέρει να διαχειρίζεται το υλικό που έχει στα χέρια του. Όχι μόνο το «παικτικό» υλικό, αλλά και τους οικονομικούς πόρους. Είναι μια ομάδα που πάντα πληρώνει και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη».

Για τις διαφορές της Basket League με την ACB: «Πλέον, στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι που υπήρχαν παλιότερα. Στο εξωτερικό οι παίκτες αισθάνονται ασφαλείς. Πρέπει κι εδώ να αναπτυχθούν οι ομάδες, να συγκεντρώνουν κάθε χορηγία. Οι Ισπανοί προσπαθούν να πάρουν και το παραμικρό όφελος από το μπάσκετ. Το μάρκετινγκ έχει περάσει σε «μυθικό» επίπεδο. Η ομοσπονδία, αλλά και οι ομάδες προσλαμβάνουν ή συνεργάζονται με ανθρώπους που ξέρουν και ασχολούνται με το μπάσκετ. Δεν γίνεται να μην ασχολείσαι με το βασικό μάρκετινγκ, με internet, με social media κ.τ.λ. Πρέπει να κινείται το όνομά σου. Όλο αυτό ξεκινά από την ίδια τη λίγκα που το «κυνηγάει» και το ακολουθούν και οι ομάδες. Από την άλλη, υπάρχουν και οι χορηγοί. Το μπάσκετ στην Ισπανία περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο και το προωθούν όσο περισσότερο μπορούν. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν το πιστεύουμε τόσο στην Ελλάδα».

Για το εάν του έλειψε η Ελλάδα: «Μου έλειψε πολύ η Ελλάδα. Σε κάθε ευκαιρία διακοπών εδώ, δεν θέλεις μετά να φύγεις. Στην αρχή στην Ισπανία ήταν δύσκολα. Ακόμα και εκεί που έχουν πολλά κοινά με εμάς ως λαός, πάντα όταν φεύγεις από τη χώρα σου είναι δύσκολα».

Για την περσινή χρονιά με την Ομπραντόιρο και την απόφαση επιστροφής του: «Πέρασα μια δύσκολη χρονιά στην Ισπανία λόγω τραυματισμού. Είχα έναν δύσκολο τραυματισμό στην κνήμη, ο οποίος αν και δεν χρειάστηκε χειρουργείο με κράτησε αρκετό καιρό εκτός και ουσιαστικά έμεινα κι εκτός ρυθμού. Λόγω αυτού δεν ήμουν πολύ καλά ούτε στον ψυχολογικό τομέα. Όταν μένεις για ένα διάστημα εκτός μετά θες το κάτι παραπάνω, για να βρεις τα πατήματά σου και να επιστρέψεις σε καλό επίπεδο. Για αυτό επέστρεψα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το Ρέθυμνο έδειξε πως με θέλει. Ο πρόεδρος νοιάζεται για την ομάδα και μου το έδειξε. Ήταν το έναυσμα για να γυρίσω πίσω».

Για το τι θυμάται από το 2009: «Θυμάμαι τα πάντα! Και να μη θέλεις να θυμηθείς δεν γίνεται. Βλέπεις τις αντίστοιχες εικόνες από την τηλεόραση, όλα τα χαρούμενα συναισθήματα, την αγωνία, τον κόσμο».

Για τη συμβουλή που θα έδινε στους παίκτες της Εθνικής Εφήβων: «Θα συμβούλευα τα παιδιά ότι δεν υπάρχει «τέλος» με μια επιτυχία. Όλο αυτό που κατάφεραν είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή, ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα. Πρέπει, όμως, να αρπάξουν τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Να σκεφτούν ότι κάνουν αυτό που τους αρέσει. Να παίζουν μπάσκετ και να το βλέπουν ως θειο δώρο».

Για το τι του έκανε εντύπωση στο Ευρωμπάσκετ του Βόλου: «Μου έκανε εντύπωση ότι γενικά οι μικροί ηλικιακά παίκτες έχουν εξελιχθεί αθλητικά. Γενικά, σε όλες τις χώρες υπήρχαν πολύ καλοί αθλητές. Πλέον, τα επιτελεία κοιτούν το αθλητικό κομμάτι και μετά το μπασκετικό. Η δική μας ομάδα τα είχε και τα δύο. Τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ. Για παράδειγμα, ο Παπαγιάννης έκανε «πάρτι» κάτω από τα καλάθια, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Χαραλαμπόπουλος, που είναι τρομερό ταλέντο».

Για τη φετινή Basket League: «Μου έχει κάνει εντύπωση ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν αυξήσει το… χάσμα από τις υπόλοιπες ομάδες. Έκαναν πολύ καλές κινήσεις αυτό το καλοκαίρι από άποψη ρόστερ. Βέβαια, και η ΑΕΚ προσπαθεί να καλύψει το κενό και ανεβαίνει. Είναι το φαβορί για την 3η θέση. Όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά επειδή υπάρχουν πολλοί καινούριοι ξένοι και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ξέρεις πως θα βγουν».

Για το πώς θα παρουσιαστεί το Ρέθυμνο στο νέο πρωτάθλημα: «Ελπίζω το Ρέθυμνο να κάνει «ζημιές». Εντός έδρας σίγουρα έχει μεγάλη δυναμική και με τη βοήθεια του κόσμου θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος. Το θέμα είναι πώς θα είμαστε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Για ομάδες όπως το Ρέθυμνο το πιο σημαντικό είναι πώς θα παρουσιάζεσαι στα εκτός έδρας παιχνίδια».