Το Ρέθυμνο δοκιμάζεται στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα με τον Θανάση Γιαπλέ να θέλει οι παίκτες του να παρουσιαστούν έτοιμοι, ώστε να διεκδικήσουν τη νίκη. Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει ότι ο ΑΓΟΡ θα αγωνιστεί σε μία πολύ δύσκολη έδρα, αλλά είναι αισιόδοξος για την ομάδα του θεωρώντας πως μέρα με τη μέρα θα παρουσιάζεται καλύτερη.

Ο Γιαπλές τόνισε για το συγκεκριμένο παιχνίδι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ: «Είναι ένα παιχνίδι σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, μπροστά σε ένα καθαρά μπασκετικό κοινό, με μία ομάδα με πλούσια ιστορία. Στόχος μας είναι καταρχήν να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τις αγωνιστικές απαιτήσεις του αγώνα και να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί. Όπως σε κάθε ματς το ζητούμενο και το Σάββατο είναι η νίκη ανεξαρτήτως συνθηκών. Πιστεύω πως σιγά σιγά με το πέρασμα του χρόνου και με πολύ δουλειά θα είμαστε όλο και καλύτεροι».

Από την πλευρά των παικτών, ο Γιάννης Σίνης δήλωσε πως «στόχος μας το Σάββατο είναι οπωσδήποτε η νίκη και να παίξουμε δυναμικά και παθιασμένα. Αν πράξουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής τότε σίγουρα θα τα πάμε πάρα πολύ καλά. Η έδρα του Απόλλωνα πάντα ήταν δυνατή και λόγω προσωπικής εμπειρίας, αφού εκεί μεγάλωσα, οι Πατρινοί την αγαπάνε την ομάδα. Εμείς όμως εάν παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε θα έχουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέρα με τη μέρα η ομάδα μας είναι όλο και καλύτερη και ανυπομονώ να πάρω την ευκαιρία μου».