Το Ρέθυμνο ξεκίνησε με νίκη το φετινό πρωτάθλημα της Α1, με τον Θανάση Γιαπλέ να μην μένει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του. Ο Έλληνας τεχνικός είχε πολλά παράπονα από τα λάθη που έκαναν οι γηπεδούχοι, ωστόσο κράτησε το θετικό αποτέλεσμα και πλέον στόχος του είναι η δουλειά και η βελτίωση.

Αναλυτικά ο Θανάσης Γιαπλές τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Καλή σεζόν εύχομαι για εμάς και για τις υπόλοιπες ομάδες. Περιμέναμε αυτό το ξεκίνημα. Η κληρονομιά της προηγούμενης σεζόν είναι βαριά και το αισθανθήκαμε στο σημερινό παιχνίδι. Παίξαμε με μία πάρα πολύ καλή ομάδα που έχει έναν εξαιρετικό προπονητή και καταφέραμε και κερδίσαμε. Κάναμε 14 λάθη, πάρα πολλά για ένα παιχνίδι. Η νίκη απλά μας δίνει άλλη μία εβδομάδα δουλειάς για να γίνουμε καλύτεροι. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο μας για την παρουσία του».

Από την πλευρά του ο Γκέιμπ Προύιτ, υπογράμμισε: «Δουλέψαμε πάρα πολύ τους δύο τελευταίους μήνες για την καινούρια σεζόν και ανταμειφθήκαμε από το πρώτο παιχνίδι. Παίξαμε σκληρά και εκεί που έπρεπε είμασταν δυνατοί και σωστοί. Έτσι ήρθε η νίκη για την ομάδα μου. Ελπίζω να είμαστε το ίδιο ικανοί και αποτελεσματικοί στη συνέχεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον κόσμο μας».