Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το Ρέθυμνο επρόκειτο αλλάξει έδρα και όνομα, εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας.

Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Ηρακλής Μανουκαράκης είναι σαφές πως η ομάδα θα παραμείνει στο Ρέθυμνο, όπως επίσης και το γεγονός πως ουδέποτε υπήρξε τέτοια σκέψη στο μυαλό των διοικούντων το Ρέθυμνο. Μάλιστα, προαναγγέλεται συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστεί τα μελλοντικάια την ομάδα τα επόμενα χρόνια.

Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που δυστυχώς στηρίζονται σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας και μιλούν για αλλαγή έδρας και ονόματος της ομάδας μας θα θέλαμε, χωρίς περιστροφές, να ξεκαθαρίσουμε ότι:

1) Η ομάδα μας έχει έδρα το Ρέθυμνο και παραμένει στο Ρέθυμνο.

2) Η ομάδα μας έχει καθιερωθεί στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και όσες βελτιώσεις κι αν γίνουν ή μελλοντικές κινήσεις μάρκετινγκ αποκλειστικό σκοπό έχουν πάντα την ανάπτυξη του μπασκετικού προϊόντος και κατ’ επέκταση του τόπου μας. Η λέξη Ρέθυμνο δεν έλειψε και ούτε θα λείψει ποτέ από πουθενά!

3) Το Ρέθυμνο σαν πόλη μπορεί να μην προσφέρει τις αναγκαίες αθλητικές υποδομές (γήπεδα) που έχουν άλλες πόλεις, αλλά έχει φιλάθλους και χορηγούς που την αγαπούν και τη στηρίζουν και γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τη διοίκηση, τον μεγαλομέτοχο κ. Κωστή Ζομπανάκη και σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου και την Περιφέρεια Κρήτης για να βρούμε άμεσες λύσεις στον τομέα των υποδομών, που θα ανακουφίσουν γενικά όλα τα αθλήματα που βρίσκονται στον τόπο μας.

4) Η ομάδα μας επενδύει στο Ρέθυμνο μέσω του «Rethymno Assist», κατασκευάζοντας γήπεδα και δημιουργώντας αθλητική, διατροφική και εθελοντική παιδεία. Περιττό να αναρωτηθούμε, εάν είχαμε σκοπό να μετακομίσουμε προς τι όλες αυτές οι δράσεις;

5) Τη διοίκηση της ομάδας στελεχώνουν Ρεθεμνιώτες, που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Ρέθυμνο, ενώ ο μεγαλομέτοχος της ομάδας έχει αποδείξει πολλές φορές πόσο αγαπά και στηρίζει το Ρέθυμνο και τους Ρεθυμνιώτες.

6) Είναι ξεκάθαρα στόχος μας, το Ρέθυμνο να είναι η ομάδα όλης της Κρήτης και να τιμά και να εκπροσωπεί το νησί της στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας μας. Η έδρα της ομάδας, όμως, είναι και θα είναι η πόλη μας!

7) Πολύ σύντομα σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσουμε τη συνέχεια του οράματός μας, με στόχο το Ρέθυμνο, η ομάδα όλης της Κρήτης να πάει ακόμα ψηλότερα και να συνεχίσει να κάνει περήφανους όλους τους Ρεθυμνιώτες και όλους τους Κρητικούς.

Για τη Ρέθυμνο ΚΑΕ, Μανουκαράκης Ηρακλής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος».