Ο ΑΓΟΡ πέτυχε την 3η του συνεχόμενη νίκη στη Basket League ΟΠΑΠ, με τον Θανάση Γιαπλέ να παραδέχεται την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Έλληνας τεχνικός πάντως έκανε λόγο για μεγάλο επίτευγμα της ομάδας του σχετικά με τις συνεχόμενες νίκες που έχει κάνει με Πανιώνιο, Απόλλωνα και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά ο Θανάσης Γιαπλές τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: “Για μας ήταν το τρίτο ματς στη σειρά με ιδιαιτερότητες. Μετά τον Απόλλωνα που ήταν μια νίκη που πολλοί δεν πίστευαν ότι θα έρθει, η ομάδα “άδειασε” και κάποιοι αισθάνθηκαν ότι αποτέλεσε το μεγαλύτερο χρέος της για φέτος. Ο κ. Μαρκόπουλος διάβασε τον ρυθμό μας κι επέλεξε να μας σταματήσει τους αιφνιδιασμούς. Δεν κάναμε πολλά πράγματα απ’ αυτά που συνηθίζουμε και κερδίσαμε μόλις 8 ελεύθερες βολές. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πράγματι, ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος. Από την άλλη πλευρά όμως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια των παικτών μας. Μετά από δύο μεγάλα τρίποντα των Χατσερ και Δέδα, τα δικά μας παιδιά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το ματς. Θέλω να πω όμως και κάτι άλλο… Έχουμε επιλέξει περισσότερο επιθετικές άμυνες, και δεν έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου ζώνη κι αυτό είναι επιλογή μας. Η σειρά των νικών με Πανιωνιο, Απόλλωνα και ΠΑΟΚ είναι μεγάλο επίτευγμα κι οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στα παιδιά”.

Ο Απόλλωνας Τσόχλας, πρόσθεσε με την σειρά του: “Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού λέει ο λαός. Ευτυχώς εμείς δεν το πληρώσαμε. Έπρεπε να κάνουμε φάουλ στο τέλος. Δεν το κάναμε ούτε στην Πυλαία και χάσαμε, δεν το κάναμε ούτε εδώ αλλά ευτυχώς… Η ζώνη του ΠΑΟΚ έφερε αποτέλεσμα ενώ εμείς ήμασταν άστοχοι στα τρίποντα. Στο τέλος καταφέραμε και γυρίσαμε ένα ματς που το ήλεγχε ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Δεν κάναμε τη νίκη μέσα στην Πυλαία και την κάναμε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Στέργιο Κουφό ο οποίος με έφερε στο Ρέθυμνο αλλά και στους σημερινούς μου προπονητές. Περάσαμε δύσκολα το τελευταίο διάστημα αλλά είμαστε εδώ πλέον. Τέλος θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη στον Γιάννη τον φροντιστή μας”.