Δύο αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, με το Ρέθυμνο να χρειάζεται μόνο νίκη στο αυριανό ματς (17:00) κόντρα στα Τρίκαλα για να παραμείνει στην εξάδα, για την 25η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο βοηθός προπονητή, Χάρης Κουλουριώτης, σε δηλώσεις του ενόψει του αυριανού αγώνα, επεσήμανε την σπουδαιότητα και την σημασία της αναμέτρησης κόντρα στα Τρίκαλα, λέγοντας πως θέλει να κάνουν ακόμη ένα βήμα για την εξάδα. «Το ματς κόντρα στα Τρίκαλα είναι πολύ σημαντικό για μας. Θέλουμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα για την εξάδα και να εξαργυρώσουμε τη νίκη που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην ΑΕΚ. Μετά το παιχνίδι αυτό αν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε, θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Αυτό είναι και το ζητούμενο».

Στην συνέχεια, τόνισε τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του αλλά και το πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. «Σε σχέση με τα Τρίκαλα που δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, εμείς έχουμε κίνητρο για το παιχνίδι. Ειδικά τις τελευταίες αγωνιστικές με κάποιες αλλαγές που έχουν κάνει, παίζουν πιο ελεύθερο μπάσκετ και μέσα στην έδρα τους, τους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους. Έχουν καλό ρυθμό στον αιφνιδιασμό και στο γρήγορο παιχνίδι, με πολλά σουτ και αυτό ειδικά μπορεί να τους δώσει ψυχολογία, ενώ σίγουρα θα έχουν την βοήθεια της έδρας τους μιας και είναι το τελευταίο τους παιχνίδι εντός. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στα αμυντικά μας καθήκοντα».

Από την πλευρά των παικτών, μίλησε ο Μάρκος Δουλγεράκης, ο οποίος τόνισε την σημαντικότητα του ματς, ενώ επεσήμανε τον τρόπο που μπορεί να κερδίσει το Ρέθυμνο. «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό ματς. Αν θέλουμε να παραμείνουμε σε «τροχιά» εξάδας θα πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία τα Τρίκαλα. Θέλουμε να αποφύγουμε τα μεγαθήρια στα πλέι οφ και να παίξουμε με ομάδες κοντά στις δυνατότητες μας. Είναι ένα ματς τελικός για μας. Για να φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα από τα Τρίκαλα θα πρέπει να παίξουμε όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου διακριθήκαμε για το ομαδικό μας πνεύμα. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα αμυντικά μας καθήκοντα και να είμαστε εύστοχοι από μακρινή απόσταση γιατί ο αντίπαλος μας παίζει αρκετά κλειστά».