Το Ρέθυμνο κατάφερε να επικρατήσει του Προμηθέα Πατρών στην παράταση, με τον προπονητή των Κρητικών, Τόνι Κωνσταντινίδη, να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτης του παρά τη νίκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κύπριος τεχνικός:

«Αρχικά θέλω να συγχαρώ τον Προμηθέα Πατρών και τον προπονητή τους για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν σήμερα και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια. Κάναμε μία τεράστια νίκη με τραγική εμφάνιση. Έτσι μπορώ να το χαρακτηρίσω. Είναι από τα παιχνίδια που δεν θέλω να είμαι στον πάγκο και η ομάδα μου να παίζει τόσο άσχημο μπάσκετ. Μπορεί η διακύμανση του σκορ να ήταν συναρπαστική όσον αφορά στον κόσμο αλλά δεν θέλω με τίποτα να βλέπω την ομάδα μου να παίζει τόσο κακό μπάσκετ.

Ουσιαστικά θα πρέπει να απολογηθώ στον Προμηθέα που δεν κέρδισε. Έμαθα να λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Όμως από την άλλη μεριά ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη που μας κρατάει στην πρώτη 5άδα. Πρέπει να δούμε τι συνέβη και είχαμε αυτή την κάκιστη απόδοση. Νομίζω ήταν με διαφορά το χειρότερο μας ματς τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Στα αποδυτήρια μίλησα ξεκάθαρα ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Από κει και πέρα για τον μόνο λόγο που μπορώ να δώσω συγχαρητήρια είναι πως «πάλεψαν» μέχρι το τέλος και πήραν τη νίκη. Έχω την εντύπωση ότι όλα ξεκίνησαν από το δικό μας άσχημο ξεκίνημα, δίνοντας απίστευτη αυτοπεποίθηση στον Προμηθέα περιφερειακά και όταν έχει 6/7 τρίποντα καταλαβαίνετε ότι τους διευκολύναμε. Το μόνο που θέλω να υποσχεθώ στον κόσμο, γιατί τους αγχώσαμε σήμερα, είναι ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν την ομάδα μας σε τέτοια κατάσταση».

Ο Γκάρι Τάλτον, πρόσθεσε με τη σειρά του:  «Ξεκινήσαμε πολύ νωθρά το παιχνίδι και δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια στον αντίπαλο. Ευτυχώς για μας αντιδράσαμε στο 2ο ημίχρονο και στα τέλη του 3ου δεκαλέπτου και μετά σκληρύναμε στην άμυνα και βρήκαμε περισσότερες επιλογές στην επίθεση. Μπορεί το σκορ να έφτασε ψηλά και να μην παίξαμε καλά αλλά τουλάχιστον καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη».