Αναλυτικά τα όσα είπε το μέλος του τεχνικού επιτελείου των Κρητικών στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

«Σίγουρα πρέπει να ξεχάσουμε το προηγούμενο ματς. Βγάλαμε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Πικραθήκαμε από το αποτέλεσμα, αλλά έχουμε την ευκαιρία στο παιχνίδι με το Λαύριο να πάμε παρακάτω. Είναι ένα δύσκολο ματς. Το Λαύριο παίζει μία σύνθετη άμυνα με αλλαγές, την οποία πρέπει να τη διαβάσουμε και μέσα στο γήπεδο μας να κάνουμε αυτό που πρέπει. Έχουμε πει ότι τα παιχνίδια στο Μελίνα Μερκούρη πρέπει να τα κερδίζουμε για να διατηρήσουμε αλώβητη την έδρα μας.
Επειδή έχουμε και εμείς αρκετά καινούρια παιδιά νομίζω ότι αρχίζουν και καταλαβαίνουν σιγά – σιγά τι γίνεται και θεωρώ ότι αν διορθώσουμε τις μικρές λεπτομέρειες που μας στοίχισαν τις ήττες στις εκτός έδρας αναμετρήσεις θα αρχίσουμε να κερδίζουμε και μακριά από το Ρέθυμνο».

Από την πλευρά των παικτών μας μίλησε ο Κάρλος Μέντλοκ, ο οποίος τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό το ερχόμενο παιχνίδι εντός έδρας. Αν θέλουμε να μείνουμε στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας θα πρέπει να πάρουμε τη νίκη στην έδρα μας.

Το πιο σημαντικό είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό και το αμυντικό τρανζίσιον. Να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να βάλει εύκολα καλάθια. Επιθετικά θα πρέπει να παίξουμε ομαδικά με συγκέντρωση και αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε.

Όσον αφορά στα προηγούμενα παιχνίδια τα χάσαμε στις λεπτομέρειες. Κάναμε κάποια λάθη στο 4ο δεκάλεπτο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ επίσης στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό είχαμε κάποια λάθη στο φινάλε, με αποτέλεσμα τις δύο ήττες. Σε αυτά έχουμε επικεντρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες για να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».