Το πρώτο του φιλικό για τη φετινή σεζόν, έδωσε χθες(7/9) το Ρέθυμνο, που επικράτησε άνετα του Ηρακλείου με σκορ 93-50.

 Μετά τη λήξη του αγώνα ο βοηθός προπονητή της ομάδας, Σταύρος Μυκονιάτης μίλησε για την εικόνα των παικτών, τους φετινούς στόχους του συλλόγου της Κρήτης αλλά και για την ομάδα που θα πάρει τελικά την άνοδο στην Α1.

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς Μυκονιάτης:

Για το φιλικό με το Ηράκλειο και την εικόνα των παικτών δήλωσε:

«Αυτό το πρώτο φιλικό ήταν για να ξεφύγουμε από την μονοτονία των προπονήσεων Ακολουθεί ακόμη ένα ματς κόντρα στο Ηράκλειο το Σάββατο για να τεστάρουμε αν είμαστε στην φιλοσοφία αυτή που θέλουμε να περάσουμε στο γήπεδο. Πραγματικά είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση των παιδιών σε αυτό και δείχνουν ότι έχουν αφομοιώσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτής της φιλοσοφίας και συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα πιο δυνατά παιχνίδια. Πάμε στην Ρόδο αρχικά για να παίξουμε με τον Κολοσσό και στην συνέχεια στο τουρνουά της Βενετίας.
Τα φιλικά είναι περισσότερο για να μοντάρουμε την ομάδα και να δούμε πως συμπεριφέρονται οι παίκτες σε συνθήκες αγώνα. Να δούμε που βρισκόμαστε και να διορθώσουμε πράγματα. Είμαστε 100% ικανοποιημένοι από την δουλειά και την διάθεση των παιδιών που δείχνουν στην προπόνηση».

Στην συνέχεια, ο κόουτς Μυκονιάτης υπογράμμισε τον στόχο της φετινής σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στην ομάδα που θα πάρει εν τέλει την άνοδο, τονίζοντας πως θα ήταν καλό για το νησί να εκπροσωπείται από δύο ομάδες.

«Ο στόχος εξαρτάται από τους παίκτες. Κάθε χρόνο είμαστε μία καινούρια ομάδα. Δεν έχουμε την δυνατότητα ή την πολυτέλεια να κρατάμε έναν κορμό και να βαδίζουμε πάνω σε αυτό. Είναι καινούριο το ρόστερ. Στόχος μας είναι να είμαστε στις πρώτες 8 ομάδες και αν μπορούμε να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον θεσμό του Κυπέλλου.
Αναφορικά με την ομάδα που θα πάρει τελικά την άνοδο μακάρι να υπάρχουν δύο ομάδες της Κρήτης στην Basket League. Θα είναι πολύ καλό για το νησί. Από κει και πέρα όποια ομάδα έχει τον καλύτερο φάκελο και πληροί τις προϋποθέσεις να ανέβει στην κατηγορία. Να είναι αξιόπιστη και να γίνει ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό».