Στις δυσκολίες της αναμέτρησης με τον Κολοσσό στάθηκε ο προπονητήτς του Ρεθύμνου Στέργιος Κουφός, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε επίσης πως η ομάδα του πρέπει να εμφανιστεί βελτιωμένη σε σχέση με τα φιλικά προετοιμασίας: “Οι πρεμιέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Ο Κολοσσός στα ματς του κυπέλλου ευνοήθηκε από την άποψη του ότι επούλωσε τις πληγές του με την απουσία του Τσαλδάρη.

Ο συγκεκριμένος παίκτης δίνει μεγάλη ενέργεια στον Κολοσσό και βοηθάει πάρα πολύ στη σωστή λειτουργία της ομάδας. Ο Κολοσσός σίγουρα δεν θα έχει την εικόνα των φιλικών και των αγώνων κυπέλλου, θα είναι πολύ καλύτερος και είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό.

Κάτι ανάλογο πρέπει να συμβεί και με τη δικιά μας ομάδα, καθώς πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι και βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς, σε σχέση με τα φιλικά και το ματς κυπέλλου με την Καβάλα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και μάλιστα σε μία καλή παραδοσιακά έδρα, όπως αυτή του Κολοσσού”

Από την πλευρά των παικτών ο Μπρεντ Πέτγουεϊ είπε: “Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και με την αναβολή της πρεμιέρας δουλέψαμε ακόμα περισσότερο για να είμαστε έτοιμοι στο ματς της Κυριακής με τον Κολοσσό στη Ρόδο.  Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πολύ προσεκτικοί, καθώς η Ρόδος έχει δυνατή έδρα και φιλάθλους που την στηρίζουν. Άρα πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή και να επιβάλουμε το ρυθμό μας.

Είμαστε μία νέα ομάδα, τα παιδιά που ήρθαν φέτος ακόμα μαθαίνουν και προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτά που θέλουν οι προπονητές μας και στη φιλοσοφία της ομάδας. Μέρα με τη μέρα γίνονται καλύτεροι και μέσα από τις προπονήσεις και τη δουλειά θα προσαρμοστούν πλήρως. Νομίζω πως είμαστε μία καλή ομάδα και όλα θα πάνε καλά και κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν”.