Η σεζόν που μας πέρασε μόνο επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί για το Ρέθυμνο, που κατέκτησε την 4η θέση του πρωταθλήματος, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να καταστρώνουν τα σχέδιά τους ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Στον πάγκο αναμένεται να παραμείνει ο Θανάσης Γιαπλές, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και κάποιες συζητήσεις για ανανεώσεις παικτών.

Από τους ξένους οι Γκέιμπ Προύιτ και Νταμίρ Λάτοβιτς φαίνεται πως θα παραμείνουν και την επόμενη σεζόν, καθώς έχουν συμφωνήσει με τη διοίκηση. Έτσι οι άνθρωποι της ομάδας της Κρήτης στρέφουν την προσοχή τους στους Έλληνες παίκτες. Μάλιστα ήδη έχει γίνει πρόταση ανανέωσης στον Απόλλωνα Τσόχλα, ο οποίος δεν έχει απαντήσει ακόμα, καθώς για την απόκτησή του έχει δείξει ενδιαφέρον και ο ΠΑΟΚ. Πέρα από τον Τσόχλα, προς παραμονή δείχνει να βρίσκεται ο Άκης Καλλινικίδης, ενώ προσπάθεια θα γίνει και για την παραμονή του Νίκου Αγγελόπουλου.

Στη συνέχεια οι άνθρωποι του Ρεθύμνου θα πρέπει να βγουν στην αγορά (αν δεν το έχουν κάνει ήδη), προκειμένου να καλύψουν τα μεγάλα κενά που αφήνουν οι Ντούβνιακ, Πέτγουεϊ και (ενδεχομένως ο…) Κάρτερ. Πρόκειται για τρεις παίκτες που είχαν σημαντικό ρόλο στην ομάδα και σίγουρα η αντικατάστασή τους δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα και ο ΑΓΟΡ έχει χρόνο, προκειμένου να κάνει τις κινήσεις του και να δημιουργήσει και την επόμενη σεζόν μία ανταγωνιστική ομάδα.