Από αύριο(14/9) η ομάδα του Ρεθύμνου θα ξεκινήσει να δίνει μία σειρά από δυνατά φιλικά, κάνοντας την αρχή στην Ρόδο όπου θα παίξει απέναντι στον Κολοσσό την Τετάρτη στις 18:30. Στην συνέχεια παίκτες και προπονητικό τιμ θα ταξιδέψουν στην Βενετία, για το  φημισμένο τουρνουά μπάσκετ «City of Caorle».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρεθύμνου:

Έτοιμο για να δώσει τρία εξαιρετικά δύσκολα φιλικά ματς είναι το Ρέθυμνο Cretan Kings, το οποίο θα ολοκληρώσει σήμερα το απόγευμα τις προπονήσεις του στο Ρέθυμνο και αύριο το πρωί παίκτες και τεχνικό τιμ θα μπουν στο αεροπλάνο με αρχικό προορισμό την Ρόδο και εν συνεχεία την Βενετία.
Αύριο το πρωί (06.00) η ομάδα μας θα ταξιδέψει ως το νησί των «Ιπποτών», καθώς στις 18.30 το απόγευμα θα παίξει κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, στο πλαίσιο των φιλικών αγώνων προετοιμασίας. Το μεσημέρι της Πέμπτης οι παίκτες μας με το τεχνικό τιμ θα μπουν ξανά στο αεροπλάνο για να προσγειωθούν στην Βενετία της Ιταλίας. Εκεί, θα λάβουν μέρος στο φημισμένο τουρνουά μπάσκετ «City of Caorle», ξεκινώντας τις υποχρεώσεις τους την Παρασκευή στις 21.30 (ώρα Ελλάδας), όπου θα αντιμετωπίσουν την «οικοδέσποινα» Βενέτσια στο κλειστό γήπεδο «Pala Mare». Το Σάββατο θα ολοκληρώσουν την παρουσία τους στην Βενετία και θα παίξουν κόντρα σε μία ομάδα από το ζευγάρι Ζαλγκίρις – Τρεβίζο, επιστρέφοντας στο Ρέθυμνο την Κυριακή.
Στην αποστολή των παικτών θα είναι οι: Ανδρέας Χριστοδούλου, Εβάλντας Ζάμπας, Γκάρι Τάλτον, Ηλίας Θεοδωρίδης, Χάρης Γιαννόπουλος, Ρόμπερτ Άρνολντ, Μιχάλης Καμπερίδης, Γιάννης Παναρετάκης, Μπράντον Έντουαρντς, Τόαρλιν Φιτζπάτρικ και Θωμάς Κώττας. Στο Ρέθυμνο θα παραμείνει ο Ντέγιαν Κράβιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Μυκονιάτης: «Θα τεστάρουμε καλύτερα την ομάδα»
Ο βοηθός προπονητή,Σταύρος Μυκονιάτης, μίλησε για την εβδομάδα των δυνατών φιλικών αγώνων, τονίζοντας πως θα βοηθήσουν για να τεστάρουν καλύτερα την ομάδα. «Αυτή την εβδομάδα μπαίνουμε σε μία σειρά παιχνιδιών, τα οποία είναι πολύ δύσκολα και θα έχουμε την ευκαιρία να τεστάρουμε ακόμα καλύτερα την ομάδα. Αυτά θα αποτελέσουν για μας «οδηγό» για να δούμε τι έχουμε κάνει και πως θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες. Μέχρι τώρα όλα έχουν πάει εξαιρετικά όσον αφορά στην προετοιμασία με εξαίρεση τον μικροτραυματισμό του Κράβιτς. Έχουμε πάει εξαιρετικά μέχρι τώρα με την προσπάθεια και την θέληση των παιδιών. Πιστεύω ότι και από αυτά τα παιχνίδια που έρχονται θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα».

Στην συνέχεια, ο έμπειρος τεχνικός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του από την «εικόνα» των παικτών του στα προηγούμενα δύο φιλικά παιχνίδια, δηλώνοντας: «Όσον αφορά στα δύο πρώτα φιλικά πραγματοποιήθηκαν για να αλλάξουμε ουσιαστικά την μονοτονία της προπόνησης. Είδαμε πάρα πολλά θετικά πράγματα και είναι κυρίως το κομμάτι της ενέργειας των παιδιών, βγάζοντας την μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχει ένα κομμάτι που έχει εμπεδωθεί και νομίζω ότι και αυτά τα παιχνίδια μας προσέφεραν χρήσιμα πράγματα».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου
18.30 Κολοσσός H HOTELS – Ρέθυμνο Cretan Kings (Βενετόκλειο)
Τουρνουά «City of Caorle»
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
19.00 Ζαλγκίρις – Τρεβίζο
21.30 Ρέθυμνο Cretan Kings – Βενέτσια (PalaMare)
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
19.00 Μικρός Τελικός
21.30 Μεγάλος Τελικός