Την πρώτη τους προπόνηση έκαναν χθες (18/8) οι παίκτες του Ρεθύμνου στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», ξεκινώντας έτσι την προετοιμασία τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στα πλαίσια λοιπόν της πρώτης συνάντησης, παλιοί και νέοι παίκτες της ομάδας έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις με τους Χάρη Γιαννόπουλο, Ντέγιαν Κράβιτς, Θωμά Κώττα, Ρόμπερτ Άρνολντ, Ηλία Θεοδωρίδη και Μπράντον Έντουαρντς να μας συστήνονται.

Χάρης Γιαννόπουλος: «Να δουλέψουμε και να δέσουμε μπασκετικά»

Ο Χάρης Γιαννόπουλος αποτελεί την παλιά φρουρά της ομάδας μας, με τον ίδιο να κρατάει χαμηλούς τόνους αρχικά, ενώ τόνισε πως η περσινή σεζόν ήταν ένα «σχολείο» για τον ίδιο. «Οι στόχοι της φετινής σεζόν δεν μπορούν να αποτυπωθούν από την πρώτη προπόνηση, καθώς θα πρέπει να δούμε πως θα πάει η προετοιμασία, πως θα δέσει το σύνολο, να έρθει και ο κόουτς και μετά να δούμε που βρισκόμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Καταρχήν, το σημαντικό είναι να δουλέψουμε και να δέσουμε μπασκετικά και να μην γίνουν τα ίδια λάθη με πέρυσι, όπου είχαμε ξεκινήσει λίγο “μουδιασμένα”.

Η περσινή σεζόν ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Οι εμπειρίες που πήρα με βοήθησαν πάρα πολύ να ωριμάσω μέσα στην ομάδα και νομίζω ότι φέτος ο ρόλος μου και το πώς θα είμαι θα αλλάξει προς το καλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Για ευχή θα ήθελα να χρησιμοποιήσω κάτι πολύ κλισέ αλλά αυτό είναι που μετράει, δηλαδή να είμαστε όλοι υγιείς».

Ντέγιαν Κράβιτς: «Να προσφέρω πολύ περισσότερα»

Ο Ντέγιαν Κράβιτς επιστρέφει στο Ρέθυμνο Cretan Kings έπειτα από μία γεμάτη σεζόν στην Ολλανδία, με τον θηριώδη σέντερ να επισημαίνει πως έρχεται πιο έμπειρος και ώριμος για να προσφέρει πολύ περισσότερα σε σχέση με την προπέρσινη χρονιά. «Έρχομαι για δεύτερη φορά στο ΡέθυμνοCretanKings. Την πρώτη χρονιά ήμουν ρούκι στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά τώρα πλέον μετά και από την περσινή σεζόν στην Ολλανδία θεωρώ πως έχω εξελιχθεί, ενώ έχω αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες και είμαι πιο ώριμος. Προφανώς αυτή τη νέα σεζόν θα ήθελα να προσφέρω πολύ περισσότερα από ότι την πρώτη μου φορά, να συνεισφέρω τόσο αμυντικά αλλά και επιθετικά και να δώσω ενέργεια στο παιχνίδι και στην ομάδα μου. Επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω πως έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στα χρώματα της ομάδας και θεωρώ πως ταιριάζουν στους “βασιλιάδες” της Κρήτης».

Θωμάς Κώττας: «Να δουλέψουμε σκληρά»

Ο νεαρός διεθνής καλαθοσφαιριστής, Θωμάς Κώττας, στις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος της ομάδας μας τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η σκληρή η δουλειά την δεδομένη στιγμή, ευχόμενος υγεία σε όλους. «Αυτό που με απασχολεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να δουλέψουμε σκληρά. Να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της και μέσα από αυτό να εξελιχθώ και εγώ ακόμη περισσότερο. Εύχομαι υγεία σε όλους και όλα τα υπόλοιπα είμαι σίγουρος πως θα έρθουν».

Μπράντον Έντουαρντς: «Να συνεισφέρω όσο περισσότερο μπορώ»

Ο Μπράντον Έντουαρντς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την φανέλα της ομάδας μας, με τον ίδιο να δηλώνει ενθουσιασμένος με τη νέα του «βάση», ενώ ως στόχο έθεσε την προσφορά του για να πετύχει τους στόχους της η ομάδα μας. «Μέχρι στιγμής έχω γνωρίσει τα περισσότερα παιδιά που θα αγωνιζόμαστε φέτος μαζί και θεωρώ πως πρόκειται για εξαιρετικούς χαρακτήρες. Στο Ρέθυμνο είμαι μόλις 3 ημέρες και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι καιρικές συνθήκες μοιάζουν με εκείνες της πατρίδας μου, το Τέξας. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία εξαιρετική χρονιά και είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Προσωπικά θέλω να συνεισφέρω όσο περισσότερο μπορώ και αν γίνεται να ηγηθώ στα ριμπάουντ, να δώσω ενέργεια και να βοηθήσω την ομάδα μου να καταφέρει τους στόχους της».

Ηλίας Θεοδωρίδης: «Να κοιτάξουμε πως θα ανεβάσουμε ψηλότερα την ομάδα μας»

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ρέθυμνο Cretan Kings, τονίζοντας πως αυτό που προέχει είναι να ανεβεί ακόμη ψηλότερα στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. «Θα ξεκινήσω από την ομάδα, η οποία αποτελείται από καινούριους παίκτες. Το πρώτο που θα κοιτάξουμε είναι το πώς θα την ανεβάσουμε ακόμα ψηλότερα. Να παίζουμε έτσι όπως θέλουν οι προπονητές μας. Προσωπικά θέλω να βελτιώνομαι κάθε μέρα μέσα από την ομαδική και ατομική δουλειά. Εύχομαι υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Ρόμπερτ Άρνολντ: «Οι στόχοι είναι ομαδικοί»

Στην σκληρή δουλειά και στους ομαδικούς στόχους επικεντρώθηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ρόμπερτ Άρνολντ, σημειώνοντας: «Ξεκινήσαμε χθες την προετοιμασία και αυτό που θέλω είναι να δουλέψω σκληρά. Προσωπικούς στόχους δεν έχω παρά μόνο ομαδικούς διότι αν η ομάδα πάει καλά τότε όλοι μαζί και κάθε ένας ξεχωριστά θα είμαστε ικανοποιημένοι. Για αυτό λοιπόν αρχικά να δουλέψουμε σκληρά, να βοηθήσουμε και να εξελιχθούμε αυτή τη νέα σεζόν».