Ο 19χρονος γκαρντ, Μάρκος Δουλγεράκης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΑΓΟΡ και έγινε ο πρώτος Ρεθυμνιώτης παίκτης που βγαίνει από τα σπλάχνα της ομάδας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Μάρκος Δουλγεράκης έγινε ο πρώτος Ρεθυμνιώτης παίκτης που βγαίνει από τα «σπλάχνα» του Ρέθυμνο Aegean και υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα.

Ο νεαρός αθλητής συμπλήρωσε πρόσφατα τα 19 του χρόνια (γεννημένος στις 14 Ιουλίου του 1995), έχει ύψος 1.94μ. και αγωνίζεται στη θέση 2 ως σούτινγκ γκαρντ. Από το 2007 αγωνίζεται στις «μικρές» ομάδες του Ρέθυμνο Aegean και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Κρητικά ταλέντα της γενιάς του.

Ο νεαρός γκαρντ σε δηλώσεις του μετά από αυτή την ιστορική στιγμή για τον ίδιο, τόνισε: «Αισθάνομαι ευτυχισμένος. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι κόποι μου και η αγάπη μου για το μπάσκετ, μετά από τόσα χρόνια, ανταμείφθηκαν. Αυτό, βέβαια, απαιτεί περισσότερη δουλειά και θυσίες. Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη, καθώς είμαι ο μοναδικός Ρεθυμνιώτης που θα αγωνίζεται στην ομάδα του Ρέθυμνο Aegean, στην πόλη μου. Ευχαριστώ τους προπονητές και την οικογένεια μου που πίστεψαν σε μένα και κατάφερα να φτάσω μέχρι εδώ».

Για τα όνειρα του από εδώ και πέρα, είπε: «Θέλω πολύ να δουλέψω και να φτάσω σε μεγαλύτερο επίπεδο ώστε να κερδίσω χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και να παίξω εναντίον στις μεγαλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, δηλαδή τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Για τον κόσμο του Ρέθυμνο Aegean, ανέφερε: «Αποτελεί μεγάλο γεγονός ότι οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν και θέλουν να αναδείξουν τους ντόπιους αθλητές. Για αυτό το λόγο ο κόσμος του Ρεθύμνου πρέπει να στηρίξει όσο μπορεί την ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο. Θέλω να βλέπω γεμάτο το γήπεδο του Μελίνα Μερκούρη σε κάθε αγώνα».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ηρακλής Μανουκαράκης, από τη μεριά του, δήλωσε: «Ο Μάρκος Δουλγεράκης είναι ένα παιδί που ξεκίνησε από τις ακαδημίες μας. Επιβραβεύονται όλες οι προσπάθειες των προπονητών του και του Σταύρου του Μυκονιάτη που τον είχε από κοντά όλο αυτό τον καιρό και ευελπιστούμε να αποτελέσει ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας μας στο μέλλον. Εμείς από την μεριά μας θέλουμε ο κόσμος του Ρέθυμνο Aegean να στηρίξει την ομάδα σε αυτή την καινούρια προσπάθεια. Από την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες βλέπουμε ότι θα υπάρξουν ανάλογα παραδείγματα στο μέλλον».