Μετά το φιλικό στην Ρόδο με τον Κολοσσό, η ομάδα του Ρεθύμνου αναχωρεί σε λίγη ώρα για την Ιταλία, καθώς θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά «City of Caorle», με τον κρητικό σύλλογο να ανακοινώνει το πλήρες πρόγραμμά που θα έχει στην Βενετία. Παράλληλα ο βοηθός προπονητή , Σταύρος Μυκονιάτης  σχολίασε τον χθεσινό(14/9) αγώνα, τονίζοντας πως η ομάδα θέλει ακόμα δουλειά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χθες το Ρέθυμνο Cretan Kings πραγματοποίησε το πρώτο δυνατό «τεστ» στην Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό, δίνοντας συνέχεια στα φιλικά ματς αύριο στην Βενετία.
Η ομάδα μας θα ταξιδέψει σε λίγη ώρα στην Ιταλία, καθώς αύριο θα συμμετάσχει στο 10ο Διεθνές τουρνουά «City of Caorle». Αύριο, λοιπόν, παίκτες και τεχνικό τιμ θα πατήσουν το παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου «PalaMare», αντιμετωπίζοντας στις 21.30 ώρα Ελλάδας την «οικοδέσποινα» Βενέτσια, των Μπράμου και Χάγκινς, ενώ θα συμμετέχουν επίσης οι Ζαλγκίρις και Τρεβίζο. Το Σάββατο η ομάδα μας θα συμμετάσχει στον μικρό ή στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ζαλγκίρις ή Τρεβίζο.

Ο βοηθός προπονητή, Σταύρος Μυκονιάτης, μίλησε για το χθεσινό πρώτο δυνατό «τεστ» κόντρα στον Κολοσσό, τονίζοντας πως η ομάδα θέλει ακόμη πολλή δουλειά τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να δουλέψουν για να είναι έτοιμοι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

«Για μας ήταν το πρώτο δυνατό τεστ στην σειρά των αγώνων που έχουμε προγραμματίσει. Πραγματικά είδαμε αρκετά πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε και αυτό ήταν και το νόημα του παιχνιδιού. Να δούμε τις αγωνιστικές συνθήκες και που βρισκόμαστε σχετικά με την φιλοσοφία της ομάδας σε άμυνα και επίθεση. Αν το χωρίσουμε σε δύο μέρη θα δούμε ότι στο αμυντικό κομμάτι προσεγγίζουμε αυτό που θέλουμε αλλά θέλουμε περισσότερη δουλειά για το επίπεδο που χρειαζόμαστε. Όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι είδαμε αρκετά στοιχεία αλλά θέλουμε και εκεί αρκετή δουλειά για να είμαστε κοντά στην φιλοσοφία που θέλουμε. Σχεδόν όλη η ομάδα είναι καινούρια και μας έλειπε πάρα πολύ ο ψηλός παίκτης μας, όπου στην θέση του φάνηκε χθες ότι είχαμε πρόβλημα αμυντικά. Σίγουρα, έχοντας έναν ψηλό παίκτη στις τάξεις της ομάδας σαφώς θα είμαστε καλύτεροι.
Νομίζω τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε πολύ μεγάλο κομμάτι σε αυτά που είχαμε ζητήσει. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πάνω στα σημεία που εντοπίσαμε και γενικά να αποκομίσουμε όλα τα στοιχεία εκείνα για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Στην συνέχεια, ο κόουτς Μυκονιάτης αναφέρθηκε και στο τουρνουά της Βενετίας, επισημαίνοντας ότι αυτά τα παιχνίδια θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο. «Τα παιχνίδια της Βενετίας θα είναι εξίσου δύσκολα και θα μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο να λύσουμε το που κατευθυνόμαστε και τι τρόπο δουλειάς πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε μία κατεύθυνση, είμαστε κάπου κοντά αλλά και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι θέλουμε πολλή δουλειά. Όμως, είναι απόλυτα φυσιολογικό αν υπολογίσουμε ότι είμαστε στον πρώτο μήνα της προετοιμασίας».

Τουρνουά «City of Caorle»
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
19.00 Ζαλγκίρις – Τρεβίζο
21.30 Ρέθυμνο Cretan Kings – Βενέτσια (PalaMare)
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
19.00 Μικρός Τελικός
21.30 Μεγάλος Τελικός