Το Ρέθυμνο δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση για τη διαιτησία στο ματς με τη ΑΕΚ. Οι Κρητικοί ενώ είχαν παράπονα από τα σφυρίγματα των Συμεωνίδη, Ξενικάκη, Τσολάκου δεν είπαν τίποτα επίσημα. Το είπαν όμως, ανεπίσημα.

Το κομμάτι του αγώνα, που υπήρχε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μιλούσε για «κλοπή» μίας ιστορικής νίκης»!

Στον τίτλο της ανάλυσης του ματς τονιζόταν:«Έκλεψαν ιστορική νίκη στο ΟΑΚΑ από το Ρέθυμνο Cretan Kings». Στο ιδιο μήκος κύματος ήταν και το ξεκίνημα του κομματιού όπου τονιζόταν: «Σε μία συγκλονιστική εμφάνιση, το Ρέθυμνο Cretan Kings έφτασε μία «ανάσα» από μία ιστορική εκτός έδρας νίκη, χάνοντας με 84-83 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της εξ αναβολής 18ης αγωνιστικής, έχοντας για μία ακόμα φορά σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία».

Στη συνέχεια γινόταν αναφορά στην φάση που έκρινε το ματς (ο Τολιόπουλος κέρδισε φάουλ στα 3΄΄, έβαλε τις βολές και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ με 84-83). Για την φάση αυτή το κείμενο ανέφερε: «Με 10″ να απομένουν, ο Τολιόπουλος διέσχισε το γήπεδο, με τους διαιτητές να σφυρίζουν φάουλ πριν καν ξεκινήσει την προσπάθεια, χαρίζοντας του 2 βολές».

Μέσα σε όλα στο κομμάτι αναφερόταν επίσης: «Ο Frankamp ήταν ξανά πρώτος σκόρερ με 25 πόντους, εκτελώντας μόλις μία βολή, παρά τη σκληρή αντιμετώπιση των αντιπάλων του και την ανοχή των διαιτητών εις βάρος του πρώτου σκόρερ της ΕΚΟ Basket League».  

Ο μόνος πάντως, από την ομάδα, που άφησε αιχμές έστω και έμμεσες για την διαιτησία ήταν ο προπονητής των Κρητικών, Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος είπε μετά το παιχνίδι: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και για την κατάκτηση του Κυπέλλου και για τη νίκη. Το παρελθόν μου στην ομάδα και ο σεβασμός που οφείλω να δείξω στην ομάδα που ανατράφηκα μπασκετικά δεν μου επιτρέπει να σχολιάσω τη θλιβερή εικόμνα των ανθρώπων που καλούνται να υπερασπιστούν το δίκαιο».

 

TO KOMMATI ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ