Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του θα δώσει το Σάββατο (17:00) το Ρέθυμνο Aegean, το οποίο θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό Ρόδου στο Βενετόκλειο, για την 23η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η ομάδα του Ρεθύμνου στην επανέναρξη του πρωταθλήματος έχει δύσκολο έργο απέναντι στον Κολοσσό, αφού το συγκεκριμένο ματς κρίνει την 6η θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Για το απόλυτο νησιωτικό ντέρμπι μίλησε ένας εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας την φετινή σεζόν, ο Ρόλαντ Σάφτενααρ, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα του ματς, ενώ έδειξε τον δρόμο για τη νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Προφανώς το παιχνίδι απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου είναι εξαιρετικής σημασίας όσον αφορά στην βαθμολογική μας θέση. Πρέπει να κερδίσουμε για να εξασφαλίσουμε την 6η θέση και από εκεί και έπειτα να κοιτάξουμε για κάτι παραπάνω. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και έχει την ίδια βαρύτητα και για τις δύο ομάδες. Για να φτάσουμε όμως στη νίκη θα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη και να προσπαθήσουμε να παίξουμε ως ομάδα. Αν παίξουμε συγκεντρωμένα στην άμυνα θα έχουμε καλές πιθανότητες για να βγούμε νικητές. Ο Κολοσσός έχει πολύ καλούς σουτέρ έξω από τα 6,75 και θα πρέπει να τους περιορίσουμε».

Παράλληλα, επεσήμανε πως η διακοπή δεν τους επηρεάζει και θα είναι 100% έτοιμοι για αυτό το ματς. «Μπορεί να έχουμε να παίξουμε επίσημο παιχνίδι περίπου 20 ημέρες αλλά δεν μας επηρεάζει. Έχουμε συνηθίσει φέτος στις διακοπές. Ούτως ή άλλως παίξαμε δύο φιλικά ματς ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Δεν έχουμε απουσίες ή τραυματισμούς οπότε νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι».