Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά την ήττα της ομάδας του από τον «Δικέφαλο του Βορρά», εστιάστηκε στην διαφορά εμπειρίας και ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον παίχτη του, Γιάννη Καλαμπόκη.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του προπονητή του Ρεθύμνου:

«Μπράβο στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια έχει ποιότητα και για εμάς ήταν σπουδαίος αντίπαλος. Παλέψαμε την σειρά αυτή και θέλαμε να δείξουμε πως δεν ήταν τυχαία η παρουσία μας στα πλέι οφ. Στόχος μας αρχικά ήταν να μην κινδυνεύσουμε και σήμερα καταλήγουμε στην έκτη θέση μετά από καλή χρονιά. Έδωσα μπράβο στα παιδιά, ευχαριστώ τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και στους παίκτες. Θέλω να κάνω μια αναφορά στον Καλαμπόκη. Είχε προβλήματα τραυματισμού αλλά τα ξεπέρασε μέσα στη χρονιά και μας βοήθησε μέσα και έξω από το γήπεδο. Αν πάρει την απόφαση να συνεχίσει του χρόνου γιατί κάτι τέτοιο σκέφτεται, να το κάνει μαζί μας.

Στο σημερινό ματς είχαμε 10 παραπάνω λάθη από ότι συνήθως και δώσαμε έξι παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ. Ήταν κακό το δεύτερο δεκάλεπτο. Δεχτήκαμε τρίποντα με την λήξη. Δεν είχαμε ισορροπία μεταξύ των κοντών και των ψηλών. Είχαμε σχεδιάσει κάποια πράγματα αλλά δε μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα παραπάνω από παιδιά όπως ο Φαγιέ που είναι ψηλά σε κατηγορίες στατιστικής και που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Η διαφορά με τον ΠΑΟΚ ήταν η εμπειρία και η ποιότητα των παικτών. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στην Ευρώπη και αυτό τον βοήθησε».

Ενώ ο Έλληνας προπονητής είπε και λίγα λόγια για το ζευγάρι του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια σοβαρή ομάδα, ο Παναθηναϊκός φαίνεται να είναι σε κατάσταση κρίσης. Δεν ξέρω αν μπορούν να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες που πήρε. Όταν υπάρχουν δύο συνεχόμενα ματς, θεωρώ πως είναι δύσκολο για την ομάδα που είναι γηπεδούχος να υπερασπιστεί το αβαντάζ έδρας που έχει».

Ο Γιάννης Καλαμπόκης δήλωσε :

«Μπράβο στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση. Με την συνολική του εικόνα, άξιζε να περάσει. Φτάσαμε στο τρίτο ματς και αυτή ήταν μια μικρή υπέρβαση. Ήταν μια καλή χρονιά για εμάς αφού με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Άρη που φάνηκαν δυνατοί στο δεύτερο μισό της σεζόν, η επόμενη θέση είναι τιμητική για εμάς. Η χρονιά τελείωσε με καλό δρόμο έστω κι αν χάσαμε, νομίζω πως κάναμε τον κόσμο του Ρεθύμνου περήφανος για άλλη μια χρονιά».

Για τον ΠΑΟΚ: «Σήμερα έδειξε να βρίσκει ξανά την φόρμα. Θα είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον Παναθηναϊκό».

Για την εικόνα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεχτήκαμε από τον Μπρέμερ δύο τρίποντα και άλλο ένα από τον Τσόχλα και δημιουργήθηκαν συνθήκες εις βάρος μας. Και στο υπόλοιπο του αγώνα δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε».