Το Ρέθυμνο Aegean φιλοξενεί αύριο (13/12, 17:00) τον Κολοσσό H Hotels για την 10η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες και θέλουν να επεκτείνουν το σερί τους.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, κόουτς των γηπεδούχων επεσήμανε:

Για την σημασία του αγώνα: «Κάθε φορά μετά από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, το επόμενο ματς είναι και το πιο σπουδαίο. Εμείς θέλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε για το θετικό αποτέλεσμα που θα μας κρατήσει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας».

Για το «κλειδί» της συνάντησης: «Σίγουρα ο ρυθμός είναι ένα βασικό στοιχείο για την εξέλιξη ενός ματς. Εμείς είμαστε μία ομάδα που μας αρέσει να τρέχουμε, όπως και ο αντίπαλος μας. Θα προσπαθήσει να κόψει τον ρυθμό μας». 

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Κολοσσός έχει μία ομάδα με πολύ ταλέντο. Παρά το ότι έχασε τον πρώτο της σκόρερ, τον Τζέιμς, ανταποκρίνεται πολύ καλά. Έχει δύο ψηλά, δυνατά παιδιά. Από εκεί και πέρα διαθέτει έμπειρα γκαρντ τα οποία κρατούν τον ρυθμό του αγώνα».

Για το που θα βασιστεί η ομάδα του: «Από την άμυνα μας ξεκινούν όλα. Στο έλεγχο των ριμπάουντ και στη συνέχεια στο γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι, το οποίο μας δίνει πολλές επιλογές στην επίθεση και μας βοηθάει να πετυχαίνουμε ένα αρκετά μεγάλο αριθμό πόντων. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε και να προσπαθήσουμε μέσα από την άμυνα μας να τρέξουμε στην επίθεση».

Ο Ντέγιαν Κράβιτς, δήλωσε με τη σειρά του:

Για την σημασία της συνάντησης: «Το ερχόμενο ματς είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες, για την αυτοπεποίθηση μας αλλά και για να κλείσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα πριν από το μίνι διάλειμμα λόγω Χριστουγέννων».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Το «κλειδί» για αυτό το παιχνίδι είναι τα ριμπάουντ αλλά και το επιθετικό παιχνίδι σε όλες τις θέσεις. Γνωρίζουμε ότι είμαστε γρήγορη ομάδα και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό μας το πλεονέκτημα».

Για τα δυνατά σημεία του Κολοσσού H Hotels: «Ο αντίπαλος μας είχε έναν εξαιρετικό παίκτη, τον Μάικ Τζέιμς, όμως εξακολουθεί να διαθέτει ταλαντούχους αθλητές και πολύ καλά γκαρντ, τα οποία θα κοιτάξουν να ηγηθούν της ομάδας τους».

Για το που θα βασιστεί το Ρέθυμνο Aegean: «Το πιο σημαντικό στοιχείο για μας είναι το τρανζίσιον σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να «τρέξουμε» τον αντίπαλο μας καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και να τον κουράσουμε. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να δώσουμε εύκολα καλάθια. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά θα είμαστε έτοιμοι».