Το Ρέθυμνο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα τιμήσει τη μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη διοργανώνοντας τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 21-25 Σεπτεμβρίου. Στα φιλικά παιχνίδια, πέραν της κρητικής ομάδας που θα συμμετέχει ως οικοδέσποινα, θα αγωνιστούν και οι Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και Απόλλωνας Πατρών.

“Με πολύ χαρά διοργανώνουμε και φέτος το τουρνουά μπάσκετ “Πέτρος Οικονομάκης” στην μνήμη του αθλητή και φίλου μας που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας πριν 4 χρόνια” ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της ομάδας Νίκου Σαραντινού, ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στις ομάδες που θα συμμετάσχουν:

“Το τουρνουά φέτος παίρνει ιδιαίτερη λάμψη με την συμμετοχή του 6άκις πρωταθλητή Ευρώπης και πολλάκις πρωταθλητή Ελλάδος, της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού που μας τιμά φέτος με την παρουσία του, προσδίδοντας ένα νέο κύρος στο τουρνουά, επιβραβεύοντας ουσιαστικά την επιτυχημένη περσινή χρονιά μας.

Στο τουρνουά συμμετέχουν επίσης η ιστορική ομάδα του Πανιωνίου που μας τίμησε και πέρυσι και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα καθώς και η ομάδα του Απόλλωνα Πάτρας, νεοφώτιστη φέτος στο πρωτάθλημα BASKETLEAGUE ΟΠΑΠ στην Α1 κατηγορία. Ο Απόλλωνας βέβαια κάθε άλλο παρά νεοφώτιστος είναι στην Α1… αφού μετράει 27 χρονιές συμμετοχής στην Α1 από το 1972 μέχρι σήμερα.

Θα τους υποδεχτούμε και θα τους φιλοξενήσουμε στο Ρέθυμνο από τις 21 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου και θα απολαύσουμε έξι δυνατούς αγώνες, με αθλητές- αστέρια παγκόσμιου βεληνεκούς”.

Το φετινό τουρνουά όμως, όπως αποκάλυψε ο κ. Σαραντινός θα έχει και μια διαφορετική προσέγγιση καθώς τα έσοδά του θα δοθούν αποκλειστικά στο πρόγραμμα “Ασίστ στην πόλη μας“, το οποίο θα γίνει “σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και τον Δήμο Ρεθύμνου, και έχει ως σκοπό την ανακούφιση απόρων συνανθρώπων μας, χρηματοδοτώντας δράσεις που θα έχουν αντικείμενο την σίτιση απόρων, την προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων σε άνεργους και αναξιοπαθείς συμπολίτες μας”.

Το εισιτήριο για κάθε ημέρα αγώνων (δύο ματς) ορίστηκε στα 10 ευρώ, ενώ θα διατεθούν και εισιτήρια τριών ημερών στην τιμή των 20 ευρώ και δεν θα ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας.

“Προσκαλούμε όλους τους φίλους του μπάσκετ και της ομάδας μας, απο όλη την Κρήτη, να έρθουν στο Ρέθυμνο και να παρακολουθήσουν το τουρνουά, που είμαστε σίγουροι ότι θα μας προσφέρει υψηλής ποιότητας μπασκετικό θέαμα, ενισχύοντας συγχρόνως και την προσπάθεια μας για την προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης  στους συνανθρώπους μας” είναι η παράκληση του προέδρου του Ρεθύμνου.

Το πρόγραμμα του τουρνουά
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου

16:30 επιμνημόσυνη δέηση   
17:00 Πανιώνιος – Ρέθυμνο Aegean
19:30 Παναθηναϊκός – Απόλλων Πάτρας

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου
17:00 Πανιώνιος – Απόλλων Πάτρας
19:30 Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο Aegean

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου
16:30 Ρέθυμνο Aegean – Απόλλων Πάτρας
19:00 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός.