Το Ρέθυμνο είναι ίσως η κατ’ εξοχήν ομάδα… αστραπαίας στελέχωσης εν όψει κάθε χρονιάς και φέτος δεν θα ξεφύγει από τη συνήθειά της.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος με τον Κωστή Ζομπανάκη έχουν αρχίσει από καιρό τον σχεδιασμό, στην παρούσα φάση σχεδόν τον έχουν ολοκληρώσει και είναι πολύ πιθανό από Δευτέρα να αρχίσει “καταιγισμός” ανακοινώσεων. Οι Ρεθυμνιώτες έχουν καταλήξει σε μια “short list” μεταγραφικών στόχων αφού… ξεδιάλεξαν πλήθος προτάσεων και προσδοκούν να πείσουν αυτούς που είναι στις κορυφαίες θέσεις, να συνεργαστούν μαζί τους.

Ο Ζομπανάκης, πιστός στον τρόπου που “διευθύνει” την ομάδα όρισε το μπάτζεττης επόμενηςε περιόδου και κατόπιν ο Σκουρτόπουλος άρχισε να δουλεύει με συγκεκριμένα δεδομένα. Η παραμονή των Ρόλαντ Σάφτενααρ και Βίνσεντ Κάουνσιλ, ήταν κάτι στο οποίο συμφώνησαν οι δυο τους και έτσι θα καλυφθούν οι δύο ξένοι αλλοδαπών.

Από ‘κει και πέρα, θα αποκτηθεί ένα “δυάρι” με… φονικό ένστικτο, σκόρερ και πρωταγωνιστής δηλαδή που λογικά θα είναι ο επιθετικός ηγέτης της ομάδας. Στο “τρία” έχει εντοπιστεί Ευρωπαίος παίκτης και στο “πέντε” η πρόθεση είναι να αποκτηθεί παίκτης με πλούσια αθλητικά προσόντα για να μπορεί να “ακολουθήσει” το στιλ μπάσκετ που παίζει η ομάδα και όχι κάποιος “βαρύ σκαρί”.

Η “θυσία” που θα γίνει με… βαριά καρδιά στους αλλοδαπούς παίκτες, είναι ο Μοχάμεντ Φαγιέ. Το κασέ του δε “χωράει” στον επόμενο προϋπολογισμό και έτσι δεν θα ανανεωθεί μια απόλυτα πετυχημένη συνεργασία.

Σε ό,τι αφορά τους Ελληνες, η φυγή του Φάνη Κουμπούρα ήταν μια απώλεια που δεν είχε υπολογιστεί στον αρχικό σχεδιασμό, όμως το διαζύγιο ήταν “βελούδινο” αφού οι άνθρωποι της ομάδας σεβάστηκαν την επιθυμία ενός παίκτη που πρόσφερε πολλά και είχε άριστες σχέσεις.

Μεταξύ των υποψήφιων να τον αντικαταστήσει είναι ο Νίκος Γκίκας, ο οποίος θα επαναπατριστεί μετά τη θητεία του στη Βέντσπιλς, αλλά δεν αποκλείεται να επιλεχθεί και η λύση νεαρού παίκτη με τον χαρακτήρα… στοιχήματος για το Ρέθυμνο.

Στις επιθυμίες είναι η ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Καλαμπόκη για να υπάρχει η “αρχηγική” παρουσία και έχει υπολογιστεί ένα ποσό από τον προϋπολογισμό που θεωρείται ότι θα ικανοποιήσει τον έμπειρο παίκτη.

Κάπως έτσι έχει γίνει ο σχεδιασμός και πλέον από τις απαντήσεις που θα λάβουν στις επίσημες κρούσεις που θα αρχίσουν άμεσα, θα κριθεί και το αν θα χρειαστεί αναπροσαρμογή κάποιων πλάνων.