Πόσο εύκολο είναι να μεταπηδήσει ένας παίκτης από τη Γ’ Εθνική κατηγορία στη Basket League ΟΠΑΠ; Καλύτερα να ρωτήσετε τον Λάμπρο Αντωνόπουλο, ο οποίος από σήμερα είναι παίκτης του Ρεθύμνου. Οι Κρητικοί ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την απόκτησή του για την επόμενη τριετή δίνοντάς του την ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις του στο υψηλότερο επίπεδο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί, όμως, πάνω απ’ όλα μία προσωπική δικαίωση για έναν παίκτη που δεν έπαψε ποτέ να δουλεύει σκληρά προκειμένου κάποια μέρα να ζήσει το όνειρο της Basket League ΟΠΑΠ. Και αυτή η μέρα έφτασε…

“Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ρεθύμνου για την ευκαιρία που μου δίνουν. Πάνω απ’ όλα είμαι ενθουσιασμένος γιατί είναι κάτι πολύ μεγάλο για μένα να μεταπηδήσω από τη Γ’ Εθνική στην Α1 και δη στο Ρέθυμνο. Πιστεύω πως όλο αυτό θα με βοηθήσει πάρα πολύ γιατί θα αποκτήσω εικόνες από το κορυφαίο επίπεδο και θα έχω τη δυνατότητα να προπονούμαι με παίκτες εγνωσμένης αξίας, όπως ο Καλλινικίδης, ο Κουμπούρας, ο Καλαμπόκης κ.ά.”, δήλωσε αρχικά ο νεαρός φόργουορντ αναφερόμενος στα συναισθήματά του για τη μεταγραφή στους Κρητικούς, και εν συνεχεία μίλησε για τη δυσκολία στην προσαρμογή του στα νέα δεδομένα:

Θα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά θα δίνω το 100% των δυνάμεών μου προκειμένου να αρπάξω κάθε ευκαιρία που θα μου δοθεί από τους προπονητές μου. Θέλω να αποδείξω σε όλο το Ρέθυμνο τι μπορώ να προσφέρω. Δεν ανησυχώ, όμως, γιατί η ποιότητα των συμπαικτών μου θα με κάνει καλύτερο μέρα με τη μέρα”.

Όσο για το γεγονός πως ταιριάζει στο αγωνιστικό στυλ του Ρεθύμνου αφού πρόκειται για παίκτη με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα; “Πιστεύω πως αυτό το γεγονός θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ γρήγορα. Σίγουρα θα υπάρχει πίεση και άγχος από μέρους μου, αλλά όλο αυτό θα μου δώσει έξτρα κίνητρο για να δικαιώσω άπαντες για την επιλογή τους. Πιστεύω πως θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες που υπάρχουν”.

Παράλληλα, όμως, ο Λάμπρος Αντωνόπουλος τόνισε πως “το Ρέθυμνο είναι από μόνο του κάτι πολύ μεγάλο για μένα. Γι αυτό θέλω να αρπάξω την ευκαιρία από τα μαλλιά, να καθιερωθώ και να προσφέρω σε έναν σύλλογο που ξεχωρίζει για την οργάνωση και τη φερεγγυότητά του. Θέλω να δείξω τι μπορώ να κάνω στο υψηλότερο επίπεδο“, ενώ, τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του Μίλωνα λέγοντας:

“Ο Μίλωνας είναι ο σύλλογος που με ανέδειξε και μου έδωσε την ευκαιρία να βελτιώνομαι διαρκώς. Εύχομαι να επιστρέψει άμεσα στα υψηλά σαλόνια, γιατί εκεί αξίζει να βρίσκεται“!