Το Ρέθυμνο θέλει να περάσει αλώβητο από την Αμαλιάδα, στον αγώνα με τον Κόροιβο, και ο Χάρης Κουλουριώτης εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί. Ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου στην κρητική ομάδα, θεωρεί πως η αμυντική συμπεριφορά και η συγκέντρωση για 40 λεπτά είναι σημαντικά στοιχεία, ωστόσο το πιο κρίσιμο είναι η ομάδα του να έχει πάθος και αποφασιστικότητα.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς όπως όλα και θα «κυνηγήσουμε» μέχρι τέλους το θετικό αποτέλεσμα», επισήμανε ο Χάρης Κουλουριώτης και εξήγησε: «Η συγκέντρωση και η άμυνα είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχουμε σε μεγάλο βαθμό ώστε να πάρουμε τη νίκη. Ο Κόροιβος Αμαλιάδας είναι μία νέα ομάδα που διαθέτει ταλέντο και έμπειρους παίκτες και στην έδρα του παίζει αρκετά καλά».

Η εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ στην παράταση στην πρεμιέρα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ πείσμωσε τους παίκτες της κρητικής ομάδας σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Φαγιέ: «Όλοι οι αγώνες είναι εξίσου σημαντικοί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη, η οποία θα είναι η πρώτη εκτός έδρας. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ μας έχει πεισμώσει. Η ομάδα μου όπως όλοι γνωρίζουν, έχει πολύ ταλέντο στην επίθεση αλλά το «κλειδί» για τη νίκη είναι η καλή αμυντική λειτουργία και τα ριμπάουντ. Ο αντίπαλος μας διαθέτει παίκτες που σκοράρουν αρκετά και εμείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να τους σταματήσουμε».