Αναλυτικά τα όσα είπε ο νεαρός των Κρητικών:

«Να βγούμε πιο δυνατοί…

Καλησπέρα από το blog του ΕΣΑΚΕ.

Έπειτα από μία εβδομάδα διακοπής της Stoiximan.gr Basket League λόγω Κυπέλλου, είμαστε πάλι εδώ.

Θα ξεκινήσω με τον λόγο που έχουμε να παίξουμε δύο εβδομάδες, δηλαδή με το Κύπελλο, όπου είδαμε μία έκπληξη και μία… παρολίγον έκπληξη. Ο Παναθηναϊκός Superfoods ηττήθηκε από την ΑΕΚ, η οποία δείχνει να θέλει να αλλάξει επίπεδο, το οποίο είναι πολύ ευχάριστο για τον ελληνικό μπάσκετ.

Από την άλλη μεριά ο Άρης είχε μία μεγάλη ευκαιρία για να δούμε στον τελικό μετά από πολλά χρόνια (δεν θυμάμαι πόσα) δύο ομάδες εκτός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με την εμπειρία τους. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι στον τελικό σε ένα πραγματικά εκπληκτικό γήπεδο όπως είναι αυτό στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο.

Πάμε τώρα στα δικά μας. Εκεί όπου τα λόγια περιττεύουν για τη «βαριά» ήττα μας από το Λαύριο. Πολλοί λένε πως «ο καθρέφτης για τους αγώνες είναι οι προπονήσεις» και η αλήθεια είναι ότι την εβδομάδα πριν τον αγώνα με το Λαύριο δεν μπορέσαμε να κάνουμε την προετοιμασία που θέλαμε, καθώς είχαμε πολλούς μικροτραυματισμούς και ιώσεις που ταλαιπώρησαν τους συμπαίκτες μου. Βέβαια υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, αλλά τίποτα δεν δικαιολογεί την πραγματικά πολύ κακή εμφάνιση μας. Σίγουρα όμως ήταν ένα πολύ γερό μάθημα ενόψει της συνέχειας.

Από κει και πέρα σήμερα ταξιδεύουμε με προορισμό την Αθήνα, καθώς αύριο θα φιλοξενηθούμε στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό. Αναμφίβολα μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή όχι μόνο για μας αλλά για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Έχουμε πάντως ένα κοινό, αφού τόσο εμείς, όσο και οι «ερυθρόλευκοι» προερχόμαστε από δύο εντός έδρας ήττες (εμείς από το Λαύριο και ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό).

Βέβαια εμείς δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτα από τέτοια παιχνίδια, παρά μόνο να κερδίσουμε πράγματα. Το ζητούμενο είναι να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις, ώστε αν βγούμε πιο δυνατοί ενόψει της συνέχειας και του κομβικού παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ».