Η παρουσία του Ρεθύμνου και στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 φαίνεται πως θα είναι θετική (βλέποντας την εικόνα της ομάδας μέχρι στιγμής), έχοντας ήδη 3 νίκες σε 4 παιχνίδια. Σημείο αναφοράς, είναι για μία ακόμη σεζόν ένας Αμερικανός (μετά τους Κρίστμας, Ράιτ, Πέτγουεϊ, Κάρτερ, που έχουν αναδειχτεί στο παρελθόν με τη φανέλα του ΑΓΟΡ), με τον Τζάστιν Χαρτ να έχει αποκομίσει από νωρίς ηγετικό ρόλο.

Όταν ο Αμερικανός γκαρντ έχει… κέφια, το Ρέθυμνο κατακτά το ροζ φύλλο αγώνα φέτος. Το έκανε με αντιπάλους τους Ίκαρο Καλλιθέας στην Κρήτη (82-77), Κολοσσό στη Ρόδο (66-76) και Άρη στο… σπίτι του και πάλι (84-77). Και στις τρεις αυτές αναμετρήσεις ο Χαρτ ήταν εξαιρετικός και πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ενώ στη μία και μοναδική ήττα του ΑΓΟΡ από τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη (64-81) ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις δύο πόντους (με δύο βολές), χωρίς να ευστοχήσει σε κανένα σουτ, δίποντο ή τρίποντο.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος λοιπόν, όταν το Ρέθυμνο επικράτησε του Ικάρου Χαλκίδας, ο Χαρτ σταμάτησε στους 21 πόντους με 1/5 βολές, 4/6 δίποντα και 4/8 τρίποντα, ενώ είχε παράλληλα 3 ριμπάουντ και 9 κερδισμένα φάουλ. Πέρα από τα θετικά στατιστικά του, ο Αμερικανός είχε και εντυπωσιακή παρουσία, καθώς… χάρισε θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο για να δούνε το νέο Ρέθυμνο στο φετινό πρωτάθλημα.

Με τη… φόρα που είχε, ο Χαρτ πήγε μέχρι τη Ρόδο στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής και συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις. Πραγματοποιώντας επίσης μία εντυπωσιακή εμφάνιση, ο 25χρονος γκαρντ ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου με τους 25 πόντους του (3/4 βολές, 2/4 δίποντα, 6/7 τρίποντα), τις 3 ασίστ και τα 2 ριμπάουντ, ενώ είχε επίσης και 4 κερδισμένα φάουλ. Έτσι οδήγησε την ομάδα του στη νίκη υποχρεώνοντας παράλληλα όλους τους υπόλοιπους να τον προσέξουν ιδιαίτερα.

Αυτό έκανε ο Σούλης Μαρκόπουλος στο 3ο παιχνίδι του πρωταθλήματος, όταν ο ΠΑΟΚ πήγε στο Ρέθυμνο και έφυγε με το «διπλό» στις… αποσκευές του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σταμάτησε για τα καλά τον Χαρτ, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και έμεινε στους 2 πόντους και 1 ριμπάουντ. Αυτή ήταν και η χειρότερη εμφάνιση του Αμερικανού γκαρντ μέχρι στιγμής και στο Ρέθυμνο ευελπιστούν πως δεν θα υπάρχουν ανάλογες εμφανίσεις και στο μέλλον.

Αυτή η κακή εμφάνιση έκανε τον ίδιο τον Χαρτ να… πεισμώσει και να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Άρη και πάλι στην Κρήτη. Εκεί σταμάτησε στους 23 πόντους με 8/10 βολές, 6/13 δίποντα και 1/3 τρίποντα, ενώ είχε παράλληλα μία ασίστ και 8 κερδισμένα φάουλ. Η ομάδα του έφτασε έτσι στο 3/4 στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, ενώ αύριο (09/11, 17:00) το Ρέθυμνο θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα στην Πάτρα.

Στην ομάδα της Κρήτης ευελπιστούν πως ο Χαρτ θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς όλοι βλέπουν πλέον στο πρόσωπό του, τον νέο παίκτη – ηγέτη που θα τους οδηγήσει σε μεγάλες χαρές. Όπως έκαναν τις προηγούμενες χρονιές οι Κρίστμας, Ράιτ, Πέτγουεϊ και Κάρτερ