Ο Μάριος Ματαλών βρίσκεται και πάλι στην Ελλάδα από την Τετάρτη(14/10), μετά και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Εθνικής Ενόπλων, στη Νότια Κορέα. Η παρουσία της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μετά και τη  κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, με τον Έλληνα γκαρντ να επικεντρώνεται πλέον στις υποχρεώσεις του με την ομάδα του Ρεθύμνου.

Ο 26χρονος γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, στην Εθνική Ενόπλων, στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας, αλλά και στην συνέχεια που τον περιμένει στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας γκαρντ:

Για την παρουσία του στην Εθνική Ενόπλων: «Η όλη εμπειρία ήταν φανταστική. Μόνο και μόνο το ότι πηγαίνεις σε μια χώρα τόσο μακριά, εκπροσωπώντας τη χώρα σου, είναι κάτι μοναδικό. Η οργάνωση των Κορεατών ήταν εξαιρετική. Αγωνιστικά, όσο κερδίζαμε για εμάς ήταν όλα ωραία. Κερδίζαμε και προχωρούσαμε. Το ότι χάσαμε στον τελικό η ευθύνη ήταν καθαρά δική μας. Μπήκαμε χαλαροί. Τους είχαμε κερδίσει με μεγάλη διαφορά στον όμιλο. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς και ατυχίες. Σίγουρα, όμως, η 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο είναι μεγάλη επιτυχία».

Για την ήττα τους στον τελικό από το Κατάρ: «Ήταν μια «μίξη» συγκυριών για να χάσουμε στον τελικό. Το ασημένιο μετάλλιο το αφιερώσαμε στον Σάκη Γεωργοπαπαδάκο, ο οποίος στον τρίτο αγώνα χτύπησε άσχημα τον ώμο του και ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ. Φυσικά, το αφιερώσαμε και στον κόουτς Σκροπολίθα που ήταν η τελευταία του μεγάλη διοργάνωση και θέλαμε να παίξουμε και για αυτόν».

Για το Ρέθυμνο: «Τώρα, ουσιαστικά ξεκινάει η πραγματική δουλειά. Έχασα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Τώρα, θα πρέπει να εγκλιματιστώ και να μπω στους ρυθμούς της ομάδας. Είναι κάτι που περίμενα από τον Αύγουστο. Το ματς της 1ης αγωνιστικής το είδα όλο από τη Νότια Κορέα. Είχαμε ξενυχτήσει με το Βεργίνη και καθόμασταν δίπλα δίπλα, βλέποντας το ματς. Θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια κι ελπίζω να βγούμε νικητές και στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου».