Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε στον Libero 107.4 για πολλά θέματα όπως τα οικονομικά δεδομένα, την ανάγκη να βρεθούν χρήματα για την αδειοδότηση, τα ποσά που έχουν μπει στην ομάδα και τους νέους… παίκτες που μπαίνουν στην μπασκετική διοίκηση.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να βρει άμεσα σε 2,5 μήνες τα χρήματα που χρειάζονται για την αδειοδότηση και επανέλαβε ότι υπάρχουν νέοι επιχειρηματίες που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα και ήδη μαζεύονται χρήματα, ενώ επισήμανε ότι ήδη έχουν μπει από την αρχή της σεζόν 600.000 ευρώ στον σύλλογο.

Αναλυτικά ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε στην συνέντευξή του στον ραδιοφωνικ΄πο σταθμό Libero 107.4:

Για το θέμα των νέων… παικτών που μπαίνουν στην διοίκηση: «Η ερώτηση που μου έγινε ήταν για συμπαίκτες. Απάντησα ότι εμείς είμαστε ο Α.Σ., που κινεί τα νήματα στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ επειδή αποχώρησαν οι μεγαλομέτοχοι. Οπότε δε χρειαζόμαστε συμπαίκτες, χρειαζόμαστε παίκτες. Είναι πρωτοβουλία του Α.Σ.

Μιλήσαμε με κάποιους ανθρώπους, μαζεύονται κάποια χρήματα, συγκεντρώνονται κάποιοι άνθρωποι καινούργιοι, δεν είναι από τους γνωστούς, τους οποίους εμείς ενισχύουμε για να βοηθήσουν την ομάδα όπως μπορούν.

Αυτό πρέπει να γίνει τώρα, άμεσα. Έχει αλλάξει ο χρόνος που παίρνεις την αδειοδότηση για να αγωνιστείς στο πρωτάθλημα. Δεν είναι μέχρι τον Οκτώβριο όπως πέρυσι, πρέπει μέχρι τις 15 Μαΐου μάξιμουμ να έχεις τελειώσει μ’ αυτό το θέμα. Είναι 2.5 μήνες και επειδή είναι πολλά τα προβλήματα, πρέπει να γίνουν τώρα κάποια πράγματα.

Πρέπει άμεσα να μαζευτούν αυτοί οι άνθρωποι για να δούμε τι θα γίνει».

Για το αν είναι αισιόδοξος ότι το εγχείρημα με την οικονομική στήριξη από νέα πρόσωπα θα πετύχει: «Είμαι αισιόδοξος για θετική έκβαση γιατί όλοι είναι δικά μας παιδιά. Νέοι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την ομάδα με κάποιο ποσό, το οποίο θα δούμε. Είναι και οι Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, Θανάσης Πλιάκης, Ντίμης Παπαϊωάννου, Στάθης Ρούσσος και μαζί με τα νέα παιδιά, μαζεύονται κάποια χρήματα για να λειτουργήσει η ομάδα και να πάρει την αδειοδότηση. Πέρυσι πολλοί θεώρησαν απλή υπόθεση τη συμμετοχή μας. Ήταν τεράστια επιτυχία, η ομάδα δε θα έπαιζε στο πρωτάθλημα. Οι μεγαλομέτοχοι παράτησαν την ομάδα και έφυγαν και κάποιοι έπρεπε να την κρατήσουν ζωντανή. Κάποιοι προσπαθούν με ψέματα να δημιουργήσουν θέματα ενώ η αλήθεια είναι διαφορετική».

Για το θέμα της παραχώρησης των μετοχών της ΚΑΕ: «Το θέμα των μετοχών έχει τελειώσει εδώ και δύο μήνες. Τις έχουν 19 μεσεγγυούχοι, έχει πάει το θέμα στην ΕΕΑ και σε κάποια συνεδρίασή της θα ανακοινώσει ότι είναι εντάξει. Προχωράμε όλοι μαζί ως ΑΡΗΣ».

Για τα χρήματα που θα πάρουν ΠΑΕ και ΚΑΕ από το Στοίχημα: «Είναι πάρα πολύ σημαντική η ενίσχυση από το Στοίχημα. Είναι κάτι δίκαιο, κάποια χρήματα οι επαγγελματικές ομάδες να παίρνουν από το Στοίχημα διότι χρησιμοποιούνται από τις εταιρίες και υπάρχει μεγάλος τζίρος. Η Κυβέρνηση το είδε, το ψήφισε και το προχωρά γρήγορα ώστε να μπουν άμεσα τα χρήματα και να βοηθηθούν οι ομάδες που αγωνίζονται κανονικά χωρίς τον κόσμο τους, τα εισιτήριά τους. Η πρώτη δόση θα είναι 250.000 ευρώ και απο του χρόνου θα είναι περίπου τα διπλάσια χρήματα».

Για το ζήτημα του «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Είμαστε σε συνεννόηση με την ΠΑΕ η οποία είχε βγάλει κάποιες μακέτες για την ανακατασκευή. Προχωρά το θέμα, είμαστε στις αδειοδοτήσεις, το έχει αναλάβει το πρότζεκτ ο κ. Καρυπίδης μαζί με τον κ. Παντζαρτζίδη. Ό,τι είπε ο κ. Καρυπίδης ισχύει για την ανακατασκευή του γηπέδου. Το θέμα του Βοτανικού ξεκίνησε το 2006 και φτάσαμε στο 2021. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το «Αρβανίτη κάνε κάτι τώρα» δείχνει ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο από πίσω γιατί ξέρουν ότι δεν είναι δική μου υπόθεση”.

Για το ζήτημα του Αλεξανδρείου: «Μέχρι τις εκλογές του 2019 δεν είχε γίνει τίποτα. Ήταν μία κοροϊδία της τότε Κυβέρνησης προς τον ΑΡΗ. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά βήματα, εμείς τρέχουμε το θέμα του γηπέδου για να παραχωρηθεί στον Α.Σ. ΑΡΗΣ. Πάει καλά, καταθέτουμε συνεχώς ό,τι χαρτιά μας ζητά το Υπουργείο για το σχέδιο που έχουμε και αναμένουμε σύντομα να μας απαντήσουν οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου. Οι πληροφορίες μου λένε ότι θα είναι θετική η εισήγησή τους και μετά ανοίγει ο δρόμος για τον Υπουργό. Στη συνέχεια θα πάμε σε μία νέα διαπραγμάτευση για τους ειδικούς όρους, με δικηγόρους, για να το τελειώσουμε. Σίγουρα ο κορωνοϊός δημιουργεί θέματα και καθυστερήσεις αλλά θεωρώ ότι πήγε γρήγορα σε σχέση με το μέγεθος της παραχώρησης. Είναι πολλά χρόνια, το γήπεδο δεν είναι παρατημένο αλλά σε λειτουργία, ανήκει στη ΓΓΑ και όχι στα Ολυμπιακά Ακίνητα όπως άλλα. Έχουμε χρονικό ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι για να τελειώσει το θέμα».

Για τα χρέη στην ΚΑΕ: «Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ είναι ο μοναδικός σύλλογος που μπόρεσε να κρατήσει ένα τόσο μεγάλο τμήμα με τόσα πολλά χρέη, να παίζει στην Α1 και να μην πέφτει όπως άλλες ομάδες. Η απόφασή μας ήταν να στηρίξουμε το τμήμα. Αυτή ήταν πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Χωρίς τηλεοπτικά έσοδα, ή από εισιτήρια. Η ομάδα λειτουργεί και αν ήταν άλλος σύλλογος ομάδα δε θα υπήρχε».

Για το θέμα της πολυμετοχικότητας: «Θα γίνει πραγματικότητα το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας. Κατ’ αρχήν πρέπει να φτιάξουμε τον ισολογισμό μας, ένα θέμα που τρέχει ο ορκωτός λογιστής μας. Μ’ αυτήν την προσπάθεια και τα υπόλοιπα έσοδα θα εξυγιανθεί η ομάδα, αρκεί φυσικά να γίνεται σωστή διαχείριση αυτών των εσόδων. Φέτος διαχειριστήκαμε ελάχιστα έσοδα. Κάποιες χορηγίες και τα υπόλοιπα χρήματα είναι από φίλους του ΑΡΗ, έχουμε πληρώσει μέχρι τώρα πάνω από 600.000 ευρώ. Κάποια στιγμή ο κόσμος θα ενημερωθεί για τα πόσα χρήματα μπήκαν από κάθε δράση αλλά και από κάποιους Αρειανούς που βοηθούν την ομάδα καθημερινά και δε θέλουν να βγει το όνομά τους. Οι άνθρωποι ήταν συνεπείς σ’ αυτό που υποσχέθηκαν παρά την πανδημία».