Ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, αλλά και του Ερασιτέχνη Άρη, Χρήστος Γρόλλιος μίλησε στο Yellow Radio 101,7 για την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση για να ορθοποδήσει οικονομικά η ομάδα, να λύσει το θέμα των ΒΑΝ από την FIBA να καταθέσει πλήρη φάκελο το καλοκαίρι και τόνισε ότι ο σύλλογος έχει τρεις… προϋπολογισμούς.

Όπως είπε ο Χρήστος Γρόλλιος, η ομάδα προσπαθεί: «Να εξοφλήσει το 99, να έχει το αγωνιστικό πλάνο και να είναι συνεπής στις οφειλές της στους παλιούς καλαθοσφαιριστές»

Αναλυτικά ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, αλλά και του Ερασιτέχνη Άρη, Χρήστος Γρόλλιος είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για τα καυτό ζήτημα του φακέλου της ομάδας που πρέπει να είναι έτοιμος και πλήρης για να κατατεθεί τον Ιούνιο: «Υπάρχουν προθεσμίες τον Μάιο και τον Ιούνιο για την ΚΑΕ ώστε να ετοιμάσει φακέλους. Πέρυσι το καλοκαίρι ήταν αμφίβολη ακόμη και η συμμετοχή μας. Ξεπεράστηκε εκείνο το πρόβλημα και το στοίχημα ήταν να στηθεί μία ομάδα που κατά κύριο λόγο θα είναι ανταγωνιστική.

Το σημαντικό είναι η ομάδα να είναι ήσυχη και να μπορεί να δει το επόμενο της βήμα. Για να συμμετέχεις στο επόμενο πρωτάθλημα ένα από τα προαπαιτούμενο είναι ο διακανονισμός των οφειλών της προηγούμενης περιόδου».

Για το πρώτο BAN στο οποίο έγινε άρση μετά την συμφωνία με τον Eric Buckner: «Ο Buckner αντιλήφθηκε την κατάσταση που υπάρχει γενικότερα και στον Άρη. Μείωσε και αυτός τις απαιτήσεις του και λύθηκε δια παντός το θέμα που υπήρχε με εκείνον. Υπήρχε άρση του ban πριν από δύο χρόνια, που όμως τότε καταβλήθηκαν μόνο οι πρώτες δώσεις και τίποτα στην συνέχεια. Αυτή δεν είναι η τακτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Θέλουμε να τηρούμαι τις συμφωνίες τις οποίες κάνουμε».

Για το αν στόχος του Άρη είναι να κλείσει δια παντός το θέμα των ΒΑΝ εξοφλώντας ολοκληρωτικά τις οφειλές της ομάδας προς τους παίκτες: «Αυτό εξαρτάται με τα ποσά που έχει ο καθένας. Σε μερικούς που έχουμε μεγαλύτερα ποσά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Αλλά πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι δόσεις που έχουμε υπογράψει θα τηρηθούν στο 100%».

Για τα 7 ΒΑΝ που έχει μπροστά της η ομάδα: «Αυτήν την στιγμή έχουμε επτά ban, αντιμετωπίζουμε ζητήματα και σε ότι έχει να κάνει με τους Έλληνες παίκτες. Τα προβλήματα είναι διαρκή και πολλά.

Κατάφερε η ΚΑΕ Άρης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σιγά-σιγά, έτσι εκδόθηκε και το δελτίο του Νετζήπογλου.

Το θέμα είναι ότι οι προσπάθειες που έγιναν από την διοίκηση δεν μπορούσαν να επικοινωνηθούν γιατί υπήρχε το οικονομικό σκέλος.

Ο Άρης έχει τρεις προϋπολογισμούς. Να εξοφλήσει το 99, να έχει το αγωνιστικό πλάνο και να είναι συνεπής στις οφειλές της στους παλιούς καλαθοσφαιριστές.

Για το θέμα της μεταβίβασης μετοχών: «Οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί και τυπικά. Αυτήν την στιγμή έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών και τυπικά.

Τυπικά οι μετοχές είναι σε 19 άτομα, αλλά εφόσον η Γ.Σ. του Α.Σ. αποφασίσει κάτι διαφορετικό τότε αυτοί είναι πρόθυμοι να μεταβιβάσουν το πακέτο των μετοχών. Εντός δέκα ημερών είναι αναγκαία και η κοινοποίηση των ονομάτων αυτών στην ΕΕΑ για να είναι σύννομη η αλλαγή. Αυτό έγινε και πλέον είναι όλα όπως πρέπει».

Για το θέμα των «συμπαικτών», που έχει ακουστεί ότι θέλουν να μπουν στην διοίκηση και να βοηθήσουν την ομάδα: «Είναι ένα θέμα που δεν το χειρίζομαι και δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχουν φίλοι του Άρη που θέλουν να βοηθήσουν. Ακούω ονόματα που έχουν την δυνατότητα να δώσουν το δικό τους λιθαράκι. Είναι Αρειανοί, το κάνουν φιλότιμο και ευελπιστώ ότι η συνεργασία θα υπάρχει».

Για το θέμα της παραχώρησης του «Αλεξάνδρειου» από την Πολιτεία στον Άρη για αποκλειστική χρήση: “Επειδή συμμετείχα σε διάφορες συναντήσει για το Παλέ πιστεύω ότι η προσπάθεια μας θα ευοδωθεί. Είναι κάτι που αφορά το υπουργείο αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία».