Αντίπαλος του Νίκου Γκάλη στις “μονομαχίες” με την Μπανταλόνα και την Εθνική ομάδα της Ισπανίας, ο Τζόρντι Βιγιακάμπα παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο σάιγια τα χρόνια που αντιμετώπιζε τον Γκάλη στο γήπεδο και για το πώς αισθάνεται που θα τον συναντήσει ξανά.

 -Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την επιστροφή σας στη Θεσσαλονίκη και σε ένα γήπεδο, στο οποίο δώσατε μεγάλες “μάχες”;
“Σίγουρα η επίσκεψή μου στη Θεσσαλονίκη για αυτό το σπουδαίο αγώνα μού γεννά πολύ ωραία συναισθήματα, καθώς θυμάμαι τους αγώνες που δίναμε σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Άρη. Το Αλεξάνδρειο μού θύμιζε πολύ το δικό μας παλιό γήπεδο Ausias March. Η ατμόσφαιρα στην κερκίδα ήταν πάντα πολύ παθιασμένη, με ένα ιδιαίτερο και ενθουσιώδες κοινό που “έσπρωχνε” τον Άρη και έκανε πάντα δυσκολότερο το έργο μας να κερδίσουμε».

-Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία στην αμυντική αντιμετώπιση του Νίκου Γκάλη;
“Έπαιξα πολλές φορές με αντίπαλο τον Νίκο Γκάλη, με την ομάδα μου την Joventut Badalona, αλλά και την εθνική Ισπανίας. Ήταν ένας παίκτης που στις προσπάθειές του πήγαινε πάντα από τα δεξιά, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ασταμάτητος. Η προσποίησή του, το τάιμινγκ στο άλμα και το σουτ με το σπάσιμο της μέσης, θα μείνουν στη μνήμη όλων των φιλάθλων και των παικτών που αντιμετωπίσαμε τον Νίκο Γκάλη”.

-Τι γνώμη έχετε για την εκδήλωση που γίνεται προς τιμήν του Νίκου Γκάλη και τη συνάντησή σας μαζί του;
“Πάντα είναι χαρά μου να συμμετέχω σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις με παίκτες που αντιμετώπισα ως αθλητής. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από παίκτες, όπως οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας και κυρίως ο Νίκος Γκάλης. Σίγουρα θα ξαναβρεθούμε και θα έχουμε πολλά να πούμε. Θα είναι δίχως αμφιβολία μία μεγάλη εμπειρία. Ο Νίκος Γκάλης έδινε την αίσθηση να είναι λίγο εσωστρεφής αφού δεν παραπονιόταν πολύ, αλλά έκανε πάντα εξαιρετικά τη δουλειά του, καθώς μέσα στο γήπεδο σκόραρε συνεχώς πόντους”.