Πέρα από το πρόγραμμα της EuroLeague και τη σειρά των αγώνων που έχουν μπροστά τους ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, τον πρώτο αντίπαλό του στην Ευρώπη έμαθε σήμερα (14/7) και ο Άρης, ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο FIBA Europe Cup.

Οι “κίτρινοι” κληρώθηκαν στο 3ο γκρουπ της προκριματικής φάσης και αντίπαλός του θα είναι η λιθουανική Wolves, μία νεοσύστατη ομάδα, η οποία ιδρύθηκε στις 2 Ιουνίου και εξαγόρασε τη θέση της Dzūkija στο λιθουανικό πρωτάθλημα. Μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μοιάζει η Wolves, η οποία έχει προπονητή τον Rimas Kurtinaitis και πρόσφατα υπέγραψε τους διεθνείς γκαρντ Adas Juskevicius, Kristupas Žemaitis και τον Regimantas Miniotas.

Εφόσον ο Άρης κερδίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του ομίλου τη βουλγαρική Rilski και εάν συνεχίσει, θα βρει μπροστά του μία εκ των Kataja (Φινλανδία), Hapoel Haifa (Ισραήλ). Η νικήτρια του τελικού θα προκριθεί στην κανονική περίοδο του FIBA Europe Cup και συγκεκριμένα στον όμιλο στον οποίον συμμετέχουν η τουρκική Gaziantep, η δανική Bakken Bears και η αυστριακή Gmuden.

Οι προκριματικοί αγώνες θα γίνουν στις 27, 28 και 30 Σεπτεμβρίου και τέσσερις πόλεις θα φιλοξενήσουν τα ισάριθμα γκρουπ που σχηματίστηκαν.