Την Παρασκευή (22/5) θα ξεκαθαρίσει όπως όλα δείχνουν το διοικητικό τοπίο στον Άρη. Ο μεγαλομέτοχος του Άρη, Δημήτρης Γουλιέλμος είχε τηλεδιάσκεψη με την προσωρινή διοίκηση και μετά από πιέσεις, ενημέρωσε ότι θα απαντήσει ως την Παρασκευή για το αν θα παραδώσει τις μετοχές του (90%) στον Ερασιτέχνη.

Η νυν διοίκηση που έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο και πριν λίγο καιρό η θητεία της ανανεώθηκε για δυο ακόμα μήνες, είχε στείλει επιστολή στον Γουλιέλμο και του ζητούσε να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα για να μπει επιτέλους στο τραπέζι το θέμα του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΚΑΕ.

Ο Γουλιέλμος είχε πει στον Ερασιτέχνη, που ανέλαβε τα ηνία για να σώσει την ομάδα, ότι θα του παραδώσει τις μετοχές, έτσι ώστε η νυν διοίκηση να μπορεί να ασκεί την απόλυτη εξουσία. Αυτό, όμως, δεν έγινε πράξη μέχρι τώρα.

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη τα μέλη της νυν διοίκησης πίεσαν τον μεγαλομέτοχο να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να δώσει λύση.

Ο Γουλιέλμος πιέστηκε αλλά δεν απάντησε. Τελικά είπε στην νυν διοίκηση ότι θα το σκεφτεί και θα απαντήσει ως την Παρασκευή.

Ο Γουλιέλμος είπε ότι το σκέφτεται να δώσει τις μετοχές, αλλά αυτό φυσικά και δεν καλύπτει την νυν διοίκηση. Αν το σκεφτόταν σοβαρά βέβαια, ίσως να δεσμευόταν ακόμα και σήμερα ότι θα παραδώσει τις μετοχές. Αυτός άλλωστε φέρεται να είχε πει προ καιρού στην νυν διοίκηση ότι θα το κάνει.

Από την άλλη, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα, διότι είναι πιθανόν ο Δημήτρης Γουιέλμος να παραδώσει το πλειοψηφικό πακέτο.

Το θέμα είναι βέβαια, ότι αν δεν το παραδώσει θα υπάρξει… θέμα, διότι η θητεία της νυν διοίκησης είναι ακόμα για δυο μήνες.

Τα τεράστια χρέη επίσης, τρέχουν (τα περισσότερα είναι βέβαια διακανονισμένα) και απειλούν να πνίξουν τον σύλλογο, ενώ τα ΒΑΝ της FIBA πάνε κι έρχονται.

Έτσι αν δεν παραδοθούν οι μετοχές κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποιο θα είναι το αύριο της ομάδας.