Ο Άρης δεν το βάζει κάτω παρά τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που απειλούν να τον πνίξουν. Ο ΑΣ Άρης προχωράει το θέμα για να κάνει η ομάδα δικό της το «Αλεξάνδρειο» και κατέθεσε ήδη το απαραίτητο «business plan» για την αποκλειστική χρήση του ιστορικού κλειστού της Θεσσαλονίκης και έδρας του συλλόγου.

Η διοίκηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει το «business plan». Ο Άρης το κατέθεσε πλέον και περιμένει τώρα το επόμενο βήμα, που είναι η εισήγηση των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι «κίτρινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση για το όλο θέμα στην οποία μάλιστα εξέφραζαν την  αισιοδοξία ότι η εισήγηση των ΕΑΚ της συμπρωτεύουσας προς την ΓΓΑ θα είναι θετική.

Η ενημέρωση του ΑΣ Άρη ανέφερε:

«Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ κατέθεσε στη διοίκηση των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης το business plan για τη χρήση του Αλεξανδρείου Μελάθρου, όπως του είχε ζητηθεί για να προχωρήσει το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου.

Η εισήγηση των Ε.Α.Κ. προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναμένεται να είναι θετική και αναμένονται οι εξελίξεις σ’ αυτό το πολύ σημαντικό θέμα για τον ΑΡΗ».

Σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον οι «κίτρινοι» έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν. Στα άλλα θέματα της μπασκετικής ομάδας όμως, το τοπίο παραμένει ακόμα θολό.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεν έχει παραχωρήσει ακόμα το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον ΑΣ Άρη, όπως είχε δεσμευτεί, τα ΒΑΝ δίνουν και παίρνουν, ενώ τα τεράστια χρέη (διακανονισμένα τα περισσότερα πάντως) είναι πάντα εκεί.