Ο βρόγχος του ΒΑΝ της FIBA για τα χρέη του συλλόγου προς τον Eric Buckner λύθηκε από τον λαιμό του Άρη, καθώς η ομάδα διακανόνισε το θέμα με τον Αμερικανό και πλέον ρίχνει το ρίχνει το βάρος στα χρέη σε Kyle Weaver και Will Cummings.

Βέβαια, η ομάδα έχει μεγάλη ανηφόρα στο θέμα των ΒΑΝ, καθώς έχει ακόμα άλλα 5 ΒΑΝ γόρδιους δεσμούς να λύσει.

Τώρα θα προσπαθήσει να λύσει τα θέμα των οφειλών προς τους Kyle Weaver και Will Cummings. Τα χρήματα που οφείλονται δεν είναι τόσο μεγάλα και η ομάδα δείχνει να μπορεί να τα καλύψει.

Αν λυθούν και αυτές οι δυο υποθέσεις η ομάδα θα έχει μπροστά της άλλα 5 ΒΑΝ να λύσει, από τα συνολικά 8 που της είχαν επιβληθεί (έμειναν, βέβαια, 7 καθώς το θέμα Buckner διευθετήθηκε).

Τα 5 ΒΑΝ αφορούν στις οφειλές προς τους παλιούς παίκτες της ομάδας Devyn Marble, Tadija Dragicevic, Michael Jenkins, Viktor Sanikidze και Βασίλη Καββαδά.

Το ένα κακό είναι ότι τα 5 αυτά ΒΑΝ απαιτούν μεγάλα ποσά και το που θα βρεθούν είναι ένα θέμα.

Η ομάδα είχε πάρει μια ανάσα με τα λεφτά που πήραν οι ΚΑΕ από την Πολιτεία για το στοίχημα και ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα αυτά (τα άλλα πήγαν στα υπόλοιπα έξοδα του συλλόγου) δόθηκαν για να λυθεί το θέμα Buckner και να αρχίσουν να διευθετούνται και οι υποθέσεις Weaver, Cummings. Μάλιστα ο στόχος είναι οι υποθέσεις Weaver, Cummings να «κλείσουν» μέσα στον Απρίλιο.

Το άλλο κακό είναι ότι η ομάδα πρέπει να λύσει τα ΒΑΝ μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να προλάβει τα περιθώρια για να καταθέσει πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ. Και φυσικά πρέπει να τηρήσει και τη συμφωνία που έκανε με την FIBA (έδωσε άδεια στον Άρη να κάνει εγχώριες μεταγραφές, αλλά με τον όρο να τηρήσει τις συμφωνίες για τις παλιές οφειλές.