Δεν δείχνει να έχει καλή σχέση με τον τομέα των ριμπάουντ στην φετινή αγωνιστική περίοδο ο Άρης, ο οποίος στα περισσότερα παιχνίδια χάνει αυτή τη μάχη, η οποία του κοστίζει νίκες, και σίγουρα έλεγχο του ρυθμού, και χαρίζει στον εκάστοτε αντίπαλο του περισσότερες επιθέσεις. 

Αιτία αυτού του φαινόμενου αποτελεί σίγουρα ο πρόωρος τραυματισμός του Βίκτορ Σανικίτζε, αλλά και αυτός του Βασίλη Καββαδά, με την Δημήτρη Πρίφτη να μένει μόνο με τον Έρικ Μπάκνερ, ο οποίος σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει 5,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, όντας ο πρώτος της ομάδας, με τον Ουίλ Κάμινγκς να ακολουθεί, και τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να βοηθάει εσχάτως σε αυτό τον τομέα.

Ο Άρης έχει κατά μέσο όρο 32,5 ριμπάουντ και στους δυο θεσμούς, όντας 4ος στην Basket League με 34,6 και 36ος στο Basketball Champions League ανάμεσα σε 40 ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό.

Στο χθεσινό (23/11) παιχνίδι με τους Σκάϊλάινερς παρότι ο Μπάκνερ κατέβασε 12 η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε μόλις 28 έναντι 32 των γηπεδούχων, ενώ της μοναδικής ομάδας που κατάφερε να της πάρει την εν λόγω μάχης ήταν της Χέλιος στην πρεμιέρα (41-27), όταν και χρειάστηκε ο βραχύσωμος Βασίλης Ξανθόπουλος να μαζέψει 10 ριμπάουντ.

Στην Basket League έχασε πανηγυρικά την μάχη από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη Δευτέρα (21/11) (24 με 41), ενώ βγήκε νικητής μόνο με Κόροιβο και Προμηθέα. Συνολικά έχει κερδίσει μόλις 3 μάχες σε 13 παιχνίδια.