Μόνο θετικά δεν έχει ξεκινήσει η φετινή αγωνιστική χρονιά στον Άρη, με τον Δημήτρη Πρίφτη και την διοίκηση να εισέρχονται σε έκτακτη σύσκεψη γύρω στις 11 χθες (22/10) το βράδυ και μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική της Basket League.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ξένοι παίκτες που διάλεξε φέτος το τεχνικό επιτελεί στο «αυτοκράτορα» δεν δείχνουν να έχουν την ίδια προσαρμογή με τους αντίστοιχους την περσινής σεζόν, με τον Άρη να να σπεύδει σε γρήγορες αλλαγές, ενώ την αγωνιστική σεζόν που μας πέρασε δεν άλλαξε ούτε ένα ξένο, όντας η μοναδική ομάδα που κράτησε το ρόστερ της.

Οι Αμερικανοί που αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν είναι οι Ντέβιν Μαρμπλ και Έρικ Μπάκνερ, με τον πρώτο να έρχεται ως σπουδαίος σκόρερ στην Θεσσαλονίκη, και να μην έχει πείσει για αυτές του τις ικανότητες. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο 24χρονος Αμερικανός φόργουορντ είχε μόλις 4 πόντους σε 14 λεπτά με μόλις 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ και στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι είχε 5 πόντους με 2/8 σουτ. Αναφορικά με τον Μπάκνερ, αυτός δεν μπόρεσε να χωρέσει σε καμία περίπτωση στα «παπούτσια» του Οκάρο Ουάιτ, έχοντας μόλις 4 πόντους στο χθεσινό (22/10) παιχνίδι με μόλις 2 ριμπάουντ, ενώ στο παιχνίδι με την Χέλιος πήγε λίγο καλύτερα, έχοντας 9 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ εν γένει η παρουσία όλων των ξένων του Άρη είναι υποτονική, με τον Ουίλ Κάμινγκς να φαντάζει ο μόνος που προσπαθεί και τον Μάικλ Τζένκινς να τίθεται και αυτός σε αμφιβολία, με τον Ταντίγια Ντραγκόσεβιτς σε αντίθεση να έχει αρκετά ελαφρυντικά παίρνοντας την θέση του άτυχου Βίκτορ Σανικίτζε.

Από εκεί και πέρα τα ονόματα που ακούστηκαν, είναι τα γνωστά τον Τζερέλ Μακ Νιλ για τον οποίο έχει γίνει συζήτηση αν και εφόσον θέλει να επιστρέψει, ενώ και ο Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος κόπηκε από τους Χιτ χθες (22/10) το βράδυ βρίσκεται στο προσκήνιο, και θα αποτελούσε ιδανική επιλογή. Τέλος, το επόμενο όνομα που έπεσε στο τραπέζι είναι αυτό του Ντρου Νέιμικ, ο οποίος αυτή την εποχή αγωνίζεται στην Ιαπωνία, και δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ακόμα και εντός της ημέρας αναμένονται εξελίξεις, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα…