Η πολύ καλή άμυνα που έπαιξε η ομάδα του σε συνδυασμό με τον επιθετικό πλουραλισμός δεν θα μπορούσαν παρά να αποτελέσουν δύο λόγους… ικανοποίησης για τον Βαγγέλη Αγγέλου. Ο προπονητής του Άρη ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας:

“Συγχαρητήρια στην Ελευσίνα, μία ομάδα που έπαιξε καλύτερα από άλλες εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ, το Ρέθυμνο, τον Ίκαρο και τον Πανιώνιο όπου αδικήθηκε. Ερχόμασταν από διακοπή όπου είχαμε πολλά προβλήματα. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να έχουμε ρυθμό για 40 λεπτά, κάναμε ένα κακό 4ο δεκάλεπτο. Αλλά όταν αναγκάζεις μία επίθεση που έχει καλά ποσοστά στα τρίποντα και καλή δημιουργία στο “πικ εντ ρολ” να βάλει 55 πόντους τότε ήμαστε ικανοποιημένοι. Αν είχαμε και λιγότερα λάθη θα μιλούσαμε για μία πιο άνετη νίκη“, για να συνεχίσει:

“Μαθηματικά μετά τις δύο νίκες επί της Ελευσίνας και του Ηλυσιακού μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει τον αρχικό στόχο που είχαμε στο πρωτάθλημα” και πρόσθεσε: “Πλέον θα ρισκάρουμε προπονητικά ώστε να βάλουμε στην ομάδα περισσότερο ποιότητα προπονητική αλλά και μεγαλύτερη ένταση. Είχαμε κατεβάσει ρυθμούς στην προπόνηση. Έχουμε την τύχη το σταφ να είναι πολύ καλό στην οργάνωση, πρόβλεψη και χτίσιμο παιχνιδιών. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα τραυματισμών και κατεβάσαμε ταχύτητα, ήταν 70-30 η αναλογία γηπέδου με βίντεο και πήγαμε στο 50-50.

Η ομάδα έχει χάσει τον ρυθμό της. Δεν είχαμε ρυθμό για 40 λεπτά, όπως και με το Ρέθυμνο αλλά και τον Ηλυσιακό. Υπάρχει ένα ρητό στο μπάσκετ, παίζεις όπως προπονείται. Πρέπει πρώτα να κυνηγάς τον αρχικό στόχο που έχεις. Θα ανεβάσουμε στροφές πλέον, επέστρεψε ο Μποχωρίδης, ο Καραποστόλου. Ο Χαρίσης έπαιξε με σημαντικό πρόβλημα. Τα γκαρντ μας ο Πελεκάνος, ο Πάσαλιτς είχαν προβλήματα. Ο κορμός καταπονημένος αλλά θα ρισκάρουμε στην προπόνηση”.

Τέλος, κατέληξε υποστηρίζοντας πως “το μόνο φάρμακο σε ένα άσχημο αποτέλεσμα είναι η προπόνηση. Θα έρθουν και παιχνίδια αντίθετα και πρέπει να κρατηθούμε μέσα από την προπόνηση. Ο τραυματισμός είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Ο επόμενος στόχος η 7η ή η 8η θέση, να τεστάρουν τα παιδιά τις δυνάμεις τους και να παίξουν στα πλέι οφ με μία μεγάλη ομάδα”.

Ο κορυφαίος παίκτης του Άρη στην αποψινή αναμέτρηση, Γιώργος Τσιάρας, υποστήριξε από την πλευρά του: “Ξέραμε ότι ο Πανελευσινιακός είναι μια ομάδα που παλεύει για σωτηρία. Όποια ομάδα παλεύει είναι αξιοπρεπής και δύσκολα θα πουλήσει το τομάρι της. Ο προπονητής μας από την πρώτη στιγμή μας μιλάει για την αναλογία λαθών με ασίστ. Κάναμε πολλά λάθη και πρέπει να προσπαθούμε σκληρά για να βελτιώσουμε. Έχουμε στην συνέχεια δύσκολα παιχνίδια, βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και πάμε για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε”.