Την ήττα με 86-76 από τη Λιέτουβος Ρίτας γνώρισε ο Άρης στο πρώτο του φιλικό για το τουρνουά της Maxit Cup στο Μπάμπεργκ. Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου πραγματοποίησαν οι Ασημακόπουλος (15π), Πελεκάνος (20π) και Βεζένκοφ (14π).

Οι “κίτρινοι” βρέθηκαν να χάνουν από πολύ νωρίς με μεγάλες διαφορές στο σκορ στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν την απόδοσή τους και μείωσαν τη διαφορά, χωρίς να καταφέρουν όμως να μπουν ξανά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Στο θέμα της συγκέντρωσης στάθηκε ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ μετά τη λήξη του παιχνιδιού, αλλά και στο γεγονός ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι της ομάδας με αντίπαλο τόσο υψηλού επιπέδου. 

“Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας απέναντι σε μία ομάδα υψηλού επίσης, επιπέδου και τα συμπεράσματα που βγάλαμε ήταν πολύ χρήσιμα. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε. Σίγουρα, μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο παιχνίδι, αλλά, δεδομένης της φάσης στην οποία βρισκόμαστε τώρα, πιστεύω ότι θα βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο”.

Τα δεκάλεπτα: 15-32, 31-48, 58-66, 76-86.
ΑΡΗΣ: Μποχωρίδης 5, Πελεκάνος 20 (1), Γκίκας 5 (1), Τσακαλέρης 1, Ασημακόπουλος 15 (2), Χαρίσης 3, Λαρεντζάκης 3 (1), Βεζένκοφ 14, Μούρτος 2, Αθηναίου 8.
ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ: Γκετσεβίτσιους 17, Γλυνιαδάκης 16, Παλάσιος 11, Κουκ 9, Τέπιτς 8, Όρελικ 7, Μπέντζιους 6, Μπαμπράουσκας 5, Ρέντικ 5, Λιντέκα 2, Νταμπράουσκας.