Εκδικάστηκε πριν από λίγη ώρα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση υπαγωγής της ΚΑΕ Άρης στο Άρθρο 99, με την απόφαση για προσωρινή ή μη υπαγωγή να λαμβάνεται εντός μισαώρου. Οριστική απόφαση θα παρθεί μέσα σε διάστημα 30-40 ημερών. Το καλό για τον Άρη είναι πως στην παρούσα φάση το κλίμα είναι θετικό, κάτι που αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Από τους αντιδίκους κατά της υπαγωγής ήταν μόνο η πλευρά των παικτών που εκπροσωπεί ο κ. Πετράτος, η οποία έδωσε το παρών δια του αντιπροσώπου δικηγόρου κ. Αλέξανδρου Βαγιάτα. Οι εννέα παίκτες που βρίσκονται στο συγκεκριμένο γκρουπ είναι οι Μπόγρης, Χρυσικόπουλος, Σκορδίλης, Χαραλαμπίδης, Ντικούδης, Μπάρλος, Μπετς, Κουμπούρας και Αργυρόπουλος, με τα χρέη προς αυτούς να ανέρχονται στα 400 χιλιάδες ευρώ. Τα υπόλοιπα χρέη της ΚΑΕ είναι 1.5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, 350 χιλ. ευρώ στο ΙΚΑ και 2.2 εκατ. ευρώ προς λοιπούς πιστωτές.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο Νίκος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, ο οποίος μεταξύ άλλων ενημέρωσε πως επίκειται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση ότι “έκλεισε” η περιβόητη υπόθεση Σχορτσανίτη αφού χθες το βράδυ Άρης και Ηρακλής συμφώνησαν να εκχωρηθεί το ποσό από έσοδα που οφείλονται από το Κυλικείο του Αλεξανδρείου.

Εκ μέρους των εργαζομένων της ΚΑΕ, παρουσιάστηκε η υπάλληλος του λογιστηρίου κ. Νατάσσα Αντωνιάδου τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι είναι υπέρ της υπαγωγής στο Άρθρο 99.

Εξάλλου, η ΚΑΕ Άρης ενημέρωσε ότι δεν έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο, όπερ και σημαίνει πως σε περίπτωση πτώχευσης, οι παίκτες δεν θα μπορέσουν να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Τέλος, τονίστηκε πως στον Άρη βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με το Δημόσιο για διακανονισμό των χρεών σε ενενήντα (90) δόσεις, με την πλευρά των “κιτρίνων” να αισιοδοξεί πως σύντομα θα λυθούν όλα τα προβλήματα.