Παίκτης του Άρη είναι από εδώ και στο εξής ο Μάικλ Τζένκινς, όπως γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η “κίτρινη” ΚΑΕ.

Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με τους Θεσσαλονικείς και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Τζέρελ ΜακΝιλ. Την περασμένη σεζόν, ο Τζένκινς αγωνίστηκε στην Τουρκία και την Τουρκ Τέλεκομ, έχοντας κατά μέσο όρο 13,6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 26,4 λεπτά συμμετοχής σε 31 αγώνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του Michael Jenkins. Ο ύψους 1.92μ. και γεννηθείς στις 6/9/1986 Αμερικανός guard θα ενισχύσει τον Αυτοκράτορα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Michael Jenkins σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Winthrop, από το 1004 έως το 2008. Στην τελευταία σεζόν του, οδήγησε τους Eagles στην κατάκτηση της πρωτιάς στην Big South και αναδείχτηκε MVP του 2008 Big South Tournament. Επίσης επιλέχθηκε δύο φορές στην καλύτερη πεντάδα της Big South Conference. Όλα αυτά, οδήγησαν στην επιλογή του στο νούμερο 1 του CBA ντραφτ, από τους AlbanyPatroons.

Τα στατιστικά του στο NCAA:

 

Στο Summer League

Το καλοκαίρι του 2014 ο Jenkins προσπάθησε να κάνει το άλμα για το ΝΒΑ, συμμετέχοντας στο Summer League του Orlando με τη φανέλα των Brooklyn Nets.

Στους Oklahoma City Thinder

Στις 29/9/2014 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Oklahoma City Thunder. Έπαιξε σε 7 ματς στην preseason, αλλά δεν κατάφερε να πάρει μία θέση στο τελικό ρόστερ της ομάδας.  

 

Στην D-League

Μετά το «κόψιμο» από τους Thunder, o Jenkins συνέχισε στην D-League και τους Oklahoma City Blue.

Στην Ευρώπη

Το ευρωπαϊκό «ταξίδι» του Jenkins ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2009, όταν υπέγραψε στην Buducnost, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Μαυροβουνίου. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς μεταπήδησε στη γερμανική Tuebingen και το 2010 συμφώνησε με τη βελγική Liege. Το 2011-12 αγωνίστηκε στην ιταλική Brescia και την επόμενη σεζόν άλλαξε «γειτονιά» στην Ιταλία, μετακομίζοντας στην Cantu. Το 2014, μετά τη συμμετοχή του στους Oklahoma City Thunder, υπέγραψε στην τουρκική Istanbul Buyuksehir Belediyesi και πέρυσι έπαιξε στην Turk Telekom.