Τη δυσκολία που βρίσκει στο να… αντέξει να μην παίζει λόγω του σπασμένου του χεριού, δεν μπόρεσε να κρύψει ο Όγκο Αντεγκμπόγιε. Ο γκαρντ του Άρη, δηλώνει όμως «παρών» και στηρίζει την προσπάθεια των συμπαικτών του, στη σειρά των μικρών τελικών με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, απαριθμεί τα κατά τη γνώμη του δεδομένα αυτών των αγώνων, ενώ επισημαίνει ότι η ομάδα του έχει ήδη κάνει υπέρβαση με το να βρίσκεται σε αυτό το σημείο.

Αναλυτικά, η συνέντευξή του στην εφημερίδα «Arena Press»:

-Πόσο δύσκολο είναι για εσένα να μην παίζεις σε αυτά τα παιχνίδια;
«Δεν περιγράφεται το πόσο άσχημα αισθάνομαι. Αυτά τα παιχνίδια θέλει να παίζει κάθε αθλητής που αγαπά το μπάσκετ και σέβεται τον εαυτό του. Μου είναι τρομερά δύσκολο να βλέπω τα παιδιά να παλεύουν, να μάχονται, να κουράζονται τόσο και να μην είμαι σε θέση να τα βοηθήσω με την παρουσία μου στο παρκέ. Αλήθεια σας το λέω, αν μου έλεγε ο κόουτς μπες το Σάββατο (13/06) και παίξε, θα το έκανα έστω και με ένα χέρι».

-Θα μπορούσες να έχεις φύγει, όμως έμεινες εδώ. Γιατί το έκανες;
«Γιατί ήρθα σε αυτήν την ομάδα και πάλεψα σκληρά μαζί με τους προπονητές και τους παίκτες, οπότε δεν θα μπορούσα να μη μείνω μαζί τους έως το τέλος και να τους στηρίξω με όποιον τρόπο μπορώ. Θέλω να είμαι εδώ έως το τέλος του δρόμου. Μακάρι να μπορούσα να είμαι «παρών» στο γήπεδο και να βοηθάω τον Άρη.

-Ο κόουτς έκανε ειδική αναφορά σε εσένα και το πόσο σημαντική είναι η απουσία σου. Πώς νιώθεις για αυτό;
«Είναι πάρα πολύ τιμητικό και τον ευχαριστώ για τα λόγια του, όμως θα με ευχαριστούσε ακόμα περισσότερο εάν μπορούσα να μπω έστω και για ένα λεπτό στο παρκέ. Για μία άμυνα, για μία επίθεση, για να δώσω κάποιες ανάσες στον Τόρεϊ ή σε κάποιο άλλο παιδί. Όμως, έστω και έτσι, έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου. Αυτή η ομάδα έχει καρδιά, το έδειξε και συνεχίζει να το δείχνει».

-Ποια είναι τα συμπεράσματά σου από τα πρώτα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ;
«Η σειρά είναι σε ισορροπία, όμως νιώθω ότι εμείς ήμασταν πιο κοντά στο 2-0 παρά ο αντίπαλός μας. Ελέγξαμε το πρώτο παιχνίδι για 30 λεπτά, το δεύτερο για 35’ και για κάποια κακά διαστήματα χάσαμε το πρώτο και κινδυνέψαμε από το πουθενά στο δεύτερο. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, νιώθω όμως ότι εξαρτάται από τη δική μας σταθερότητα και συγκέντρωση η έκβαση των μικρών τελικών. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες, τους προπονητές και ευελπιστώ ότι τελικά εμείς θα είμαστε η ομάδα που θα φθάσει πρώτη στις τρεις νίκες. Αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι έως το τελευταίο δευτερόλεπτο κάθε αγώνα».

-Τι πρέπει να προσέξει ο Άρης για το επερχόμενο παιχνίδι, του Σαββάτου (13/06, 19.30), στην Πυλαία;
«Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το άγχος και την πίεση που, ξανά, θα βρίσκεται στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ και να εκτελέσουμε επακριβώς το πλάνο του προπονητή. Νομίζω ότι με προσήλωση στην αμυντική δουλειά που πρέπει να κάνουμε πάνω στα ατού του αντιπάλου μας, αλλά και με συγκέντρωση και καλές επιθετικές επιλογές, μπορούμε να πάρουμε στα χέρια μας το πλεονέκτημα και να κάνουμε το break. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά».

-Τραυματισμοί, άδειο γήπεδο λόγω τιμωρίας, κούραση. Εάν ο Άρης καταφέρει να τα προσπεράσει όλα αυτά και να επικρατήσει του ΠΑΟΚ θα μιλάμε για μια υπέρβαση;
«Ο Άρης έχει ήδη κάνει υπέρβαση. Ξέρετε καλύτερα από εμένα πόσο δύσκολη ήταν η φετινή χρονιά για την ομάδα σε όλα τα επίπεδα και πόσα βήματα προόδου έγιναν. Εάν καταφέρει να πάρει και την 3η θέση θα μιλάμε για μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά. Κανένας δεν μας πίστευε στην αρχή, όμως τώρα είμαστε εδώ και πολεμάμε. Επομένως, πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι ικανή να προσπεράσει κάθε δυσκολία».