Στη δύναμη που του δίνει η υποψηφιότητά του, ανάμεσα στους Κορυφαίους Νέους Παίκτες της Χρονιάς, στάθηκε ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ. Ο ηγέτης του Άρη, τόνισε την τιμή που νιώθει, ευρισκόμενος στη… λίστα των εκλεκτών, ανάμεσα σε πολλούς ελπιδοφόρους μπασκετμπολίστες, που αγωνίζονται μέχρι και στο ΝΒΑ. Επίσης, δε δίστασε να μιλήσει και για τον “αστέρα” των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικότερα, όσα δήλωσε ο Βούλγαρος φόργουορντ στο arisbc.gr:

«Χάρηκα πολύ όταν το πληροφορήθηκα. Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι υποψήφιος για μία τόσο μεγάλη διάκριση. Και η τιμή γίνεται μεγαλύτερη όταν βλέπεις τα ονόματα των υπόλοιπων υποψηφίων: Πρόκειται για πολύ καλούς παίκτες που αποτελούν το μέλλον όχι μόνο του ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ. Κάποιοι είναι και το παρόν, αγωνιζόμενοι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ».

«Μου δίνει έξτρα κίνητρο για να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Η σκληρή δουλειά είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να φτάσεις ψηλά και εγώ είμαι ακόμα στην αρχή. Κάθε παίκτης πρέπει να θέλει να βελτιώσει τις αδυναμίες του, αλλά και να δουλέψει ακόμα περισσότερο στα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού του. Δεν παρασύρομαι και παραμένω συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με τον Αρη, ο οποίος μου έδωσε τις ευκαιρίες και το χρόνο συμμετοχής για να δείξω τι μπορώ να κάνω και να βελτιώνομαι. Το ίδιο ισχύει και για την Εθνική Βουλγαρίας».

«Χαίρομαι για την εξέλιξη του Γιάννη και για το ότι είναι στη συγκεκριμένη λίστα. Είναι παίκτης με πολύ πλούσια προσόντα και ταλέντο και βελτιώνεται συνεχώς, αφού δουλεύει σκληρά. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια και εύχομαι να έχει καριέρα αντάξια του ταλέντου του».