Ο Γιάννης Κουζέλογλου διανύει μια εκπληκτική χρονιά με τον Άρη Θεσσαλονίκης -για τη σωτηρία του οποίου στη Basket League συνέβαλε τα μέγιστα- και φαίνεται πως μπορεί να την εξαργυρώσει με μια μεταγραφή στο εξωτερικό!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ιταλού δημοσιογράφου Emiliano Carchia λοιπόν, η γαλλική Pau Orthez προσέγγισε τον Έλληνα forward, ο οποίος έχει ακόμα μόλις ένα παιχνίδι ακόμα στην τρέχουσα σεζόν στη Basket League, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά.

Αν υλοποιηθεί η μεταγραφή, θα είναι το δεύτερο πέρασμα του Κουζέλογλου μακριά από την Ελλάδα, αφού τη σεζόν 2014-15 είχε εκκινήσει την καριέρα του στη Σερβία και την Partizan, όπου συμμετείχε μάλιστα και στο EuroCup.
Φέτος -και μετά από 3 χρόνια στο Λαύριο (5 πόντοι, 5 ριμπάουντ), ο Γιάννης Κουζέλογλου διανύει την κορυφαία πορεία στην καριέρα του, αριθμώντας 10.5 πόντους και 7 ριμπάουντ ανά 23 αγωνιστικά λεπτά.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν η προσθήκη θα λάβει χώρα σύντομα ή το καλοκαίρι, αλλά το πρώτο σενάριο φαντάζει πιο πιθανό, αφού η Orthez απέχει μόλις 1 νίκη από τον υποβιβασμό έχοντας και 3 παιχνίδια περισσότερα από τις Nanterre και Boulazac.