Ο Γιάνκοβιτς σε δηλώσεις του λίγες ώρες πριν το ματς με την Στρασμπούρ (7/2, 19:30), σχολίασε την εικόνα της ομάδας του λέγοντας ότι μερικές φορές ίσως μπαίνουν λάθος στον αγώνα και ότι πρέπει να βελτιωθούν. Επίσης διευκρίνισε πως ο Άρης έχει ίσως τους πιο μπασκετικούς φιλάθλους στην Ελλάδα και ότι καταλαβαίνουν την κρισιμότητα του αυριανού αγώνα.

Αναλυτικότερα:

«Το αυριανό παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο για εμάς. Προερχόμαστε από μία όχι και τόσο καλή εμφάνιση στο ντέρμπι της πόλης, το οποίο όλοι οι φίλαθλοι, όπως και εμείς, θέλαμε να κερδίσουμε.Το Στρασβούργο είναι μία αρκετά αθλητική ομάδα, που κάνει συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Τρέχουν καλά το γήπεδο, με το παιχνίδι τους να έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Τα συστήματά του μοιάζουν πολύ το ένα με το άλλο. Το αυριανό παιχνίδι θεωρώ πως μπορούμε να το κρίνουμε εμείς, με σύμμαχο τον καλό μας εαυτό, καθώς και με την βοήθεια του κόσμου, που και σε αυτό το παιχνίδι θα παίξει σημαντικό ρόλο. Ο Άρης έχει ίσως τους πιο μπασκετικούς φιλάθλους στην Ελλάδα και καταλαβαίνουν και οι ίδιοι την κρισιμότητα του αυριανού παιχνιδιού και την κρισιμότητα της παρουσίας τους».

Για την ήττα από τον ΠΑΟΚ είπε: «Σίγουρα το φάρμακο μετά από τέτοιες ήττες δεν είναι η κακοπροαίρετη κριτική ορισμένων. Το αντίδοτο για την ομάδα θα είναι να παίξουμε συγκεντρωμένα, να τα δώσουμε όλα. Είμαστε τυχεροί που υπάρχει αυτό το παιχνίδι και ανυπομονούμε να έρθει η αυριανή μέρα».